מדינת ישראל נ' מסארוה
|
ת"פ בית משפט השלום נתניה |
30934-03-10
1.5.2012 |
|
בפני : חגי טרסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מהראן מסארוה |
| גזר-דין | |
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד נויה שטרק
הנאשם וב"כ - עו"ד עזאם מסארווה
פרוטוקול
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן בו יוחסו לו שתי עבירות של פריצה לרכב ופירוק חלקים מרכב וכן עבירה של החזקת נכס החשוד כגנוב. על פי המפורט בכתב האישום פתח הנאשם את מכסה המנוע של 3 משאיות בסוף מרץ 2009 וגנב מתוכם את מצברי הרכב. בהמשך נתפס כשבידו שני מצברים חשודים כגנובים.
במסגרת ההסדר נשלח הנאשם לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן. מהתסקיר עולה כי מדובר בבחור צעיר המתפקד בדרך כלל באורח תקין וחיובי ומעורבותו בעבירה הינה חריגה בהתנהלותו. לחובתו הרשעה קודמת יחידה מתחום אחר ואין לו תיקים נוספים בתחום עבירות הרכוש. מאז בוצעו העבירות לפני כ-3 שנים לא נפתחו תיקים חדשים. לצד נתונים חיוביים אלה מצביע שירות המבחן על קשייו של הנאשם לקחת אחריות על התנהלותו ולבחון באורח מעמיק את המניעים שהביאו לביצוע העבירות. בסופו של דבר ועל מנת שלא לפגוע בהתארגנותו ממליץ שירות המבחן להטיל על הנאשם של"צ בהיקף של 200 שעות.
נתתי דעתי להמלצת שירות המבחן וברורים לי השיקולים העומדים בבסיסה, אלא שבהמלצה זו אין מענה מספק לשיקולי הגמול וההרתעה הנדרשים במקרים מעין אלה. הנאשם הורשע בין היתר בעבירות של התפרצות לרכב. מדובר בעבירות נפוצות קלות לביצוע וקשות לאכיפה, המחייבות בדרך כלל מענה עונשי משמעותי, לרבות מאסר מאחורי סורג ובריח במקרים המתאימים. כמו כן, אין מדובר באירוע בודד אלא ברצף של התנהגויות עברייניות ובפגיעה משמעותית ברכושם של המתלוננים. יחד עם זאת, אין מדובר בעבירת התפרצות לרכב במובנה הרגיל אשר כרוך בכניסה לתוך תא הנהג והנוסעים וגניבת ציוד מתוכו. הנאשם במשך פרק זמן קצר של כ-24 שעות פתח מספר מכסי מנוע וגנב את המצברים. מדובר בסיטואציה חמורה פחות מזו המצטיירת בדרך כלל בתיקים מעין אלה. הנאשם הודה, לקח אחריות, חסך זמן ציבורי ניכר ולא הסתבך פעם נוספת בפלילים. לפיכך ניתן במקרה זה להסתפק בתקופת מאסר קצרה יחסית שתרוצה בעבודות שירות, לצד ענישה כלכלית משלימה.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1.3 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות, במרכז הגריאטרי דורה, החל מיום 20.5.12.
2.8 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור עבירת רכוש מסוג פשע.
3.4 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור עבירת רכוש מסוג עוון.
4.קנס בסך 750 ₪ או 25 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם בתוך 90 יום.
5.פיצוי בסך 750 ₪ לכל אחד מהמתלוננים, עדי תביעה 1 – 3 לכתב האישום. לבקשת הנאשם תשמש הפקדה שנתנה במסגרת תיק המעצר לתשלום הפיצוי והיתרה תופקד בקופת ביהמ"ש בתוך 45 ימים. המזכירות תעביר למתלוננים את סכומי הפיצוי שנפסקו.
מוצגים:
מכשיר טלפון ומצברים יוחזרו לבעליהם ובהעדר בעלים יחולטו או יושמדו, בהתאם לשיקול דעת המשטרה.
כלי עבודה יושמדו.
המזכירות תסרוק את המוצגים ע/1 וע/2.
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום ט' אייר תשע"ב, 01/05/2012 במעמד הנוכחים.
חגי טרסי, שופט
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|