מדינת ישראל נ' מיכאלאשוילי ואח'
|
מ"י בית משפט השלום אשקלון |
29876-01-11
17.1.2011 |
|
בפני : חיים נחמיאס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. מיקי מיכאלאשוילי 2. נורי עבודי 3. אריק עבודי |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
נתקבל וסומן ת/1 וישמר חסוי בתיק החקירה שכן חשיפתו בשלב זה עלולה לחבל בהמשך החקירה.
ניתנה והודעה היום י"ב שבט תשע"א, 17/01/2011 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
החלטה
מונחת בפני בקשה להאריך מעצרם של שלושת המשיבים למשך 11 ימים נוספים בחשד למערובתם בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשעים, שוד מזויין, ניסיון לשוד מזויין, כליאת שווא, תקיפה הגורמת חבלה, החזקת נשק שלא כדין.
המשיבים נעצרו אתמול בשעה 11.00.
הסניגור המלומד בחוכמה רבה הגיע להסכמה עם החוקר המלומד שהמשיבים יוארך מעצרם עד ליום שני הבא בשעת צהרים ומסביר כי הדבר לא בא משום הודאתם בחשדות, נהפוך הוא, אלא על שום הבנתו את הצורך לאפשר למשטרה להשלים את החקירה שלטענת המשיבים אמורה להוכיח את חפותם.
למרות ההסכמה לא פרקתי מעצמי את עול מלאכת השפיטה ועיינתי בחומר החקירה ויאמר מיד מבלי שום קשר לחשדות כנגד המשיבים מדובר בארועי פשיעה חמורים ביותר ואשרינו שיש לנו את ימ"ר לכיש שלא חוסך שום מאמץ כדי לגלות את העבריינים ולפענח את הפשעים, שכן מעשי פשיעה כאלה בערים דוגמת אשקלון ואשדוד לא מוסיפים שלווה ונחת לתושביה.
התרשמתי כי החוקרים אכן לא חוסכים שום מאמץ בחקירה מורכבת זו ולא עצרו את המשיבים אלא מקום שהדבר היה צריך.
המשיבים מסרו גרסאות, וודאי שהחוקרים במיצוי החקירה אמורים לבדוק כפי שטען הסניגור גם טענת אליבי זו או אחרת, הם הרי אמורים לחקור ולגלות את האמת.
שוכעתי כי קיים חשד סביר שכל אחד מן המשיבים מעורב בעבירות בהם הוא חשוד. במקרה דנן וודאי שקיימות להם כאן עילות המעצר המפורטות בסעיף 7 לבקשה הנובעת מטיבן של העבירות בהן מדובר, מהשלב בו נמצאת החקירה ומפעולות החקירה המתוכננות לביצוע והמפורטות בת/1 – 22 במספר ואפילו לאחר שהפחתתי את הפעולות 21 ו-22, מבלי לגרוע מהצורך לבצען ופעולה 12 למעשה כוללת למעשה 4 פעולות משנה, אלמלא ההסכמה אליה הגיע הסניגור המלומד הייתי נעתר לבקשה במלואה, שכן ספק בעיני אם יעלה בידי החוקרים להשלים את כל פעולות החקירה בפרק הזמן המוסכם.
יחד עם זאת, כדי שהמשך החזקתם של המשיבים או מי מהם ימשיך לעמוד בפיקוח צמוד והדוק של ביהמ"ש ולאור ההסכמה אליה הגיעו באי כח הצדדים אני מחליט להאריך את מעצרו של כל אחד מהמשיבים עד לתאריך 24/1/2011 שעה 13.00.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום י"ב שבט תשע"א, 17/01/2011 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|