מדינת ישראל נ' מחאמיד ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום חדרה
61-04-11
1.4.2011
בפני :
משה גינות

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. טהראן מחאמיד
2. אמג'ד דמאירה
3. מואמן אלחויטי
4. מוחמד דבאיה

החלטה,החלטה

החלטה

החלטתי תינתן לאחר שאעיין בתיק.

ניתנה והודעה היום כ"ו אדר ב תשע"א, 01/04/2011 במעמד הנוכחים.

משה גינות, שופט

החלטה

בפני בקשה להארכת מעצרם של ארבעת החשודים: מחאמיד טהראן חשוד מס' 1, דמאירה אמג'ד, אלחויטי מואמן ודבאיה מוחמד.

ארבעת החשודים שבפני חשודים בכך שחיללו בתי קברות בישראל ובאזור חדרה ופרדס חנה בפרט, ועל פי הנטען נגדם, חשודים כי גנבו מתוך עשרות מצבות, בתי מנורה המיועדים להדלקת נרות זיכרון.

בחיפוש שנערך באזור ברטעה נמצא הרכוש הגנוב כאשר הוא מאופסן בתוך שקים.

המשטרה מבקשת להורות על הארכת מעצרם של כל ארבעת החשודים למשך 5 ימים נוספים מהיום, כאשר על פי הנטען, קיימות ראיות לכאורה הקושרות את החשודים לביצוע העבירות. שחרורם, כך נטען, ישבש את החקירה. כמו כן קיימות מס' פעולות חקירה הנחוצות להשלמתן, ועל פי הנאמר, שחרורם עלול לגרום סיכון לשלום הציבור ורכושו.

ב"כ החשוד מס' 1, טען כי אין בידי המשטרה ולו שמץ של ראיה הקושר את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו, כאשר על פי טענתו, החשודים 2, 3 ו 4 לא הפלילו אותו בחקירתם. הוא עתר בפני להורות על שחרורו המיידי מהמעצר.

ב"כ החשודים 2-4, טען בפני כי לכל היותר ניתן יהיה לייחס לחשודים עבירה של החזקת רכוש חשוד כגנוב וכי לא ניתן בשלב הזה נוכח מהות העבירה להורות על מעצרם.

עיינתי בתיק החקירה ומצאתי כי כנגד חשוד מס' 1 קיים מידע מודיעיני אשר קושר אותו לביצוע העבירות המיוחסות לו. המידע סומן על ידי ת/2. החשוד מכחיש אמנם כל קשר לביצוע העבירות המיוחסות לו, ולאחר שעיינתי במידע וכן בדוחות הפעולה אותם כתבו השוטרים, הנני סבור כי יש מקום לדחות את בקשת הסנגור שכן כידוע בשלב הזה של המעצר אין צורך שהתביעה תבסס את חשדותיה על ראיות קבילות בעלות משקל של ממש, וכי די במידע מודיעיני מבוסס כדי להצדיק המשכו של המעצר.

ראה בענין זה: ב"ש 4157/06 בית משפט מחוזי חיפה.

כאמור, עיינתי בחומר החקירה ומצאתי כי קיים חשד סביר אשר קושר את ארבעת החשודים שבפני לביצוע העבירות המיוחסות להם.

לטעמי, אין מחלוקת על כך שיש לאפשר למשטרה להשלים את חקירתה, ולפיכך נוכח הנימוקים המועלים בבקשה ולאחר עיון בחומר הראיות שנאסף עד כה, הנני סבור שבקשת המעצר מבוססת ולפיכך אני מורה על מעצרם של כל ארבעת החשודים שבפני עד ליום ג' 5.4.11 בשעה 10:30.

ניתנה והודעה היום כ"ו אדר ב תשע"א, 01/04/2011 במעמד הנוכחים.

משה גינות, שופט

ב.ב.

הוקלד על ידי: בטי ברייטברט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>