אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' מועלם

מדינת ישראל נ' מועלם

תאריך פרסום : 23/10/2010 | גרסת הדפסה

מ"י
בית משפט השלום ירושלים
44438-10-10
22/10/2010
בפני השופט:
תמר בר-אשר צבן

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
אברהם מועלם
החלטה,החלטה

החלטה

אני ממנה את הסנגוריה הציבורית לייצג את המשיב לדיון היום.

ניתנה והודעה היום י"ד חשון תשע"א, 22/10/2010 במעמד הנוכחים.

תמר בר-אשר צבן, שופטת

החלטה

המשיב נעצר אתמול, 21/10/2010 בשעה 17:45, לאחר שנתן מכת אגרוף לכתב רשת אל ג'אזירה אליאס כראם, שישב עם שניים מחבריו בקניון מלחה בירושלים. מתלונתו של הכתב, כמו גם מדברי המשיב עצמו בהודעתו, עולה כי המשיב זיהה את המתלונן, ככתב ברשת אל ג'אזירה, ועל רקע עובדה זו ניתנה מכת האגרוף. בהודעתו הרחיב המשיב ופירט שהכתבים הערבים "עושים כאן מה שהם רוצים. . . פועלים בהסתה והמצב נמאס". עוד עולה מהודעתו של המשיב כי מכת האגרוף שהנחית על אותו כתב היא חלק מתפיסתו ביחס להתנהלותם של כתבים ערבים, המסקרים אירועים מישראל ועל רקע תפיסתו את הערבים. גם אם אמר כי אין לו כוונה לפגוע בהם.

בין הצדדים יש הסכמה לשחרורו של המשיב בתנאים, כמפורט בפרוטוקול, והתנאי היחיד השנוי במחלוקת הוא השאלה אם על המשיב להפקיד את אקדחו במשטרה. ב"כ המשיב טוען כי מאחר שהמשיב משמש כמאבטח בחברת "מודיעין אזרחי", הפקדת האקדח תפגע בפרנסתו ולפיכך, מדובר בתנאי שאינו מידתי.

מאחר שהרקע למעצרו של המשיב הוא עבירת אלימות, אשר נעברה על רקע תפיסת עולם אידיאולוגית שעליה העיד המשיב עצמו, אשר אינה מתייחסת דווקא אל המתלונן אלא אל קבוצת אוכלוסיה גדולה אחרת, נראה כי יהיה זה לא סביר למסור לידיו את אקדחו. כך אפילו מדובר במקור פרנסתו.

לפיכך, המשיב ישוחרר מהמעצר, בתנאים אלו:

1.המשיב לא ייצור קשר במישרין או בעקיפין עם כתב אל ג'אזירה, מר אליאס כראם או עם כל כתב אחר מרשת אל ג'אזירה.

2.המשיב יתייצב לחקירת משטרה לפי דרישה ולבית המשפט ככל שיידרש.

3.המשיב יפקיד את אקדחו בתחנת המשטרה מוריה בירושלים.

להבטחת תנאיי השחרור יחתום המשיב על ערבות עצמית בסך 5,000 ₪ וכן ימציא ערב צד שלישי שיחתום גם על ערבות בסך 5,000 ₪.

המשיב יוכל להשתחרר בפני קצין משטרה או קצין שב"ס מוסמך.

שב"ס יאפשר למשיב חמש שיחות טלפון להסדרת ערב.

אם לא יעמוד בתנאיי השחרור יובא לפני שופט תורן ביום 24/10/2010 עד השעה 12:00.

ניתנה והודעה היום י"ד חשון תשע"א, 22/10/2010 במעמד הנוכחים.

תמר בר-אשר צבן, שופטת

הוקלד על ידי: דלית גולן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ