- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' לייאן(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום רמלה |
1165-07-10
11.7.2010 |
|
בפני : שרון קיסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אללן לייאן (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו בשלושה אישומים, שלוש עבירות של תקיפת בת זוג בנסיבות מחמירות. על פי האישום הראשון תקף הנאשם את המתלוננת בתאריך 1.7.10 בכך שלפת את צווארה על רקע ויכוח שהתגלע ביניהם; על פי האישום השני תקף הנאשם את המתלוננת בתאריך 27.6.10 בכך שסטר לה; ובאישום השלישי מיוחס לנאשם ששנתיים קודם לכן, תקף את המתלוננת בכך שאחז בצווארה ובפיה.
ביחד עם כתב האישום הוגשה כנגד המשיב בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים.
ב"כ המשיב טוענת כי לא ניתן לומר כי לא קיימות ראיות לכאורה, שכן קיימת גרסת המתלוננת בתיק, המתארת את האירועים נשוא כתב האישום, אולם לדבריה קיים קושי בראיות שכן לא קיים בחומר הראיות דבר המחזק את עדות המתלוננת.
עוד טוענת בכ"ה המשיב כי המשיב נעדר פלילי וכי הוא עובד כמאבטח הנושא נשק. בנסיבות אלה היא עותרת לשחרורו למעצר בית בבית אחותו באור יהודה בפיקוח אימו, אחיו ואחותו.
המבקשת טוענת כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת האישומים המיוחסים למשיב שכן קיימת עדות המתלוננת בתיק. לדבריה, מדובר במסכת אירועים של אלימות במשפחה, המתלוננת שוהה במעון לנשים מוכות, ועל כן היא עותרת כי המשיב לא ישוחרר, לכל הפחות עד לקבלת תסקיר מבחן בעניינו.
ראיות לכאורה
כנגד המשיב קיימת עדות המתלוננת, המפרטת את האירועים המיוחסים למשיב בכתב האישום, ודי בכך כדי להוות ראיות לכאורה לעבירות המיוחסות למשיב.
עם זאת, נכונה טענת ב"כ המשיב כי לא קיים כל חיזוק לעדותה של המתלוננת בתיק וכי עדותה היא הראיה יחידה הקיימת נגדו, בעוד הוא טוען כי לא היכה אותה.
לאור האמור מצאתי כי קיימות ראיות לכאורה לעבירות המיוחסות למשיב בכתב האישום.
עילת מעצר
המשיב מואשם בשלוש עבירות נפרדות של אלימות כנגד אשתו, אותן ביצע בשלושה מועדים שונים. בנסיבות אלה אני סבורה כי קמה עילת מעצר של מסוכנות לציבור.
חלופת מעצר
למשיב מיוחסות שלוש עבירות אלימות בהן סטר לאשתו, לפת את צווארה, אחז בצווארה ובפיה וחנק אותה. המתלוננת שוהה כיום במעון לנשים מוכות. אין צורך להכביר מילים על חומרת עבירות התקיפה כלפי בני משפחה. בנסיבות אלה, הגם שהמשיב נעדר עבר פלילי איני סבורה כי ניתן לשחררו לחלופת מעצר בטרם יינתן תסקיר מבחן בעניינו.
אשר על כן, מעצרו של המשיב מוארך עד החלטה אחרת. יתקיים דיון נוסף בעניינו כפי שנקבע ליום 28.7.10 שעה 09.00.
המשיב ישאר במעצר עד מתן החלטה אחרת ויובא לדיון באמצעות הליווי.
ניתנה והודעה היום כ"ט תמוז תש"ע, 11/07/2010 במעמד הנוכחים.
שרון קיסר, שופטת
הוקלד על ידי: חנה בבו התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
