מ"י
בית משפט השלום פתח תקווה
|
11033-07-11
10/07/2011
|
בפני השופט:
עינת רון
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
יהודה כהן
|
|
החלטה
זוהי בקשה שנייה להארכת מעצרו של החשוד שבפניי.
החשד שמיוחס לו הוא התפרצות לדירה.
החשוד הובא לראשונה בפני בית-המשפט ביום 7.7.11, כאשר אז הוא עלה בפני בית-המשפט, כמו שהוא עלה היום בפניי, כי את ההתפרצות לאותה דירה המיוחס לו, בחשד זה, ביצע בעודו מפר מעצר בית, הו היה נתון בשל כתב אישום שהוגש נגדו בבית-המשפט שלום בירושלים, בשל התפרצות לדירה בחודש מרץ 2011.
כבוד השופט גדול שדן בבקשה זו, ציין בהחלטתו כי לטעמו היה מקום להביא את החשוד בפני שופט בירושלים, בכל הנוגע להפרת תנאי מעצר הבית ועל כן יש לעשות כן עד היום בטרם יובא החשוד בפניי להארכת מעצר נוספת ולהביא בפני בית-המשפט כאן את תוצאות ההליך בירושלים.
ב"כ החשוד יוצא חוצץ כנגד החלטת התביעות שלא להגיש בקשה לעיון חוזר, למרות האמור בהחלטה זו, אלא להמתין להגשת כתב האישום בתיק חקירה זה.
לא אקבע את דעתי, האם נכונה החלטת התביעות אם לאו, אך אציין, כי ממילא אין ההליך בירושלים קשור להחלטתי בתיק זה, באם להאריך מעצרו של החשוד שבפניי אם לאו. עלי לדון באם יש מקום להאריך מעצרו בשל החשד שמיוחס לו כאן, כאשר לחומרא ולהוסיף על המסוכנות הנשקפת מן ההתנהגות צויין, כי על-פי הנטען, נעשו המעשים תוך הפרת מעצר בית.
כאמור, להחלטה שתעשה סוף דבר בבית-המשפט בירושלים, באשר לתנאי מעצרו של החשוד שם, אין כל השלכה על ההחלטה באשר לבקשה שבפניי.
ובאשר לבקשה שבפניי – המשטרה ביקשה ארכה נוספת בימי מעצר, שכן אמנם סיימה את פעולות החקירה אשר הצהירה עליהם בדיון הקודם, אלא שהיא ממתינה עתה למסמך מהותי והוא חוות-דעת סופית של המטא"ר, באשר לממצאי בדיקת D.N.A בזירת העבירה, שיש בהם כדי לקשור את החשוד לזירה.
לאחר שעיינתי בחומר החקירה שנאסף עד כה והגם שמדובר בעבירה כנגד הרכוש, הרי ששקלתי את העובדה כי מדובר במי שהוגש נגדו כתב אישום בעבירה דומה אך לאחרונה בגינה הוא אף הושם בתנאים מגבילים, אשר אותם ככל הנראה הפר ועל כן אני נענית לבקשה ומורה על הארכת מעצרו של החשוד עד יום 12.7.11 בשעה 13.00.
ניתנה והודעה היום ח' תמוז תשע"א, 10/07/2011 במעמד הנוכחים.
עינת רון, שופטת
הוקלד על ידי: יעל זכריאי