- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' כהן(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום באר שבע |
45112-02-10
23.6.2010 |
|
בפני : איתי ברסלר-גונן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: שאול כהן (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לעיון חוזר על החלטת כב' השופטת חדד מיום 09/03/10 שבמסגרתה הורתה לעצור את המבקש עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו. במסגרת החלטתה קבעה כב' השופטת חדד שלאור קיומה של עילת מעצר וחומרת העבירות ובשל שאינה יכולה לתת אמון במבקש, היא עוצרת אותו עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו, מבלי צורך לבחון את חלופת המעצר.
על החלטה זו הוגש ערר שנדחה על ידי בית המשפט המחוזי וגם בקשה לרשות ערעור לבית המשפט העליון נדחתה. כעת עותר המבקש לשלוח אותו לתסקיר שירות המבחן על מנת שיוכל לנסות ולהיכנס למסגרת החריגים שבהם על אף קיומה של עילת מעצר וחזקת מסוכנות בעבירות סמים, ניתן לשחרר לחלופת מעצר.
בית המשפט הזה אינו יושב כערכאת ערעור שלישית על החלטת כב' השופטת חדד. יחד עם זאת, אני סבור שכאשר המחוקק קבע שעל אף קיומה של עילת מעצר יש חובה לבחון חלופה, שראוי לעשות זאת. לכך יש להוסיף אכן את חלוף הזמן מאז ואת הצפי להתארכות הבירור המשפטי בתיק העיקרי. ההחלטה שלגביה מבוקש העיון החוזר, היא החלטת כב' השופטת חדד ולא החלטת הערכאות שלמעלה שלמעשה יישמו את כלל אי ההתערבות מקום בו ההחלטה נמצאה סבירה.
נקודת המוצא שלי היום היא שאותה החלטה הייתה סבירה אז. יתכן ובסופו של יום תימצא גם סבירה כעת, אולם לדעתי ועל אף הסיכוי הקלוש לכך, יש לאפשר למבקש לנסות ולשכנע את בית המשפט שמתקיים בעניינו החריג לכלל שבעבירות מהסוג בהן הוא מואשם, יש לעצור עד תום ההליכים.
לפיכך אני נעתר לבקשה במובן שאני מורה לשירות המבחן לערוך תסקיר בעניינו של המבקש שיבחן את יחסו לסם ואת יחסו לסובבים אותו, כמו גם יבחן את החלופות המוצעות שיוצעו על ידי המבקש לשירות המבחן. אין בכך כדי לחייב לא את המשיבה להסכים למסקנות שירות המבחן ובודאי לא את בית המשפט.
התסקיר יוגש לבית המשפט עד ליום 18/07/10.
קובע דיון במעמד הצדדים ליום 19/07/10 בשעה 14:30.
המבקש יובא באמצעות שב"ס.
ניתנה והודעה היום י"א תמוז תש"ע, 23/06/2010 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן, שופט
הוקלד על ידי: עינת חייט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
