- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' יבלונק
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה בנצרת |
5434-08-08
27.7.2011 |
|
בפני : דלית שרון-גרין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: |
: רן יבלונק באמצעות ב"כ עו"ד דיאב עדוי |
| החלטה | |
החלטה
מונחת בפני בקשה לביטול פסק – דין, שניתן בהעדר המבקש.
ביום 25.7.08 קיבל המבקש דו"ח לידיו, לפיו יוחסה לו עבירה של שכרות מכח סרובו למסור דגימה של אויר נשוף לפי דרישת שוטר. המבקש לא התייצב לישיבת ההקראה הראשונה, זומן בשנית וביום 15.6.09 התייצב המבקש לישיבת הקראה. לבקשתו ובנוכחותו של המבקש נדחה הדיון ליום 7.1.10 לשם שכירת שרותיו של עו"ד וזאת על אף שהיתה לו שהות של כשנה לפני דיון זה לשם התארגנות לדיון.
ביום 7.1.10 התייצב אביו של המבקש בביהמ"ש וטען, כי המבקש נסע באופן לא מתוכנן לחו"ל, הדיון נדחה שוב למועד 3.10.10 לאחר שאביו של המבקש אמר כי בנו ישוב בחודש אוקטובר – נובמבר, 2010.
עפ"י הרשום בתיק ביהמ"ש, התביעה הסבירה לאביו של המבקש מצבו המשפטי של הנאשם וזה האחרון שלח לביהמ"ש "הודאה" מסוייגת ביום 3.11.10. לפיכך, כב' השופטת אריאלי קבעה בהחלטתה מיום 19.11.10, כי הנאשם יתייצב לישיבת ההקראה. לפיכך, נשלח זימון לדיון ליום 3.5.11, שהתקבל על ידי בן משפחה של המבקש בכתובתו הרשומה והווה זימון כדין לכל דבר ועניין. אביו של המבקש שלח שוב בקשת דחיה בשמו של המבקש וניתנה החלטתי, כי אינו יכול להמשיך ולנהל את ההליכים המשפטיים בתיק זה בשמו של המבקש. בהחלטתי אף נכתב מפורשות, כי אם המבקש לא ישלח הודאה בכתב או יתייצב לדיון, הוא ישפט בהעדרו.
ביהמ"ש דחה מספר פעמים את הדיונים לשם התייצבותו של המבקש וזאת למרות שאביו של המבקש – שאינו צד לתיק, פנה בשמו ואף התייצב בשמו לדיונים. לבסוף, משלא התייצב לדיון ביום 3.5.11, נדון המבקש בהעדרו.
עפ"י דו"ח הכניסות והיציאות מהארץ המבקש לא שהה בארץ מיום 6.11.09 ובהתאם לתצהירו עד ליום 25.5.11. בגזר הדין הושתו על המבקש עונשים חמורים, התואמים את חומרת העבירה שיוחסה לו בכתב האישום. ואולם, בבקשתו שוטח המבקש טענות הגנה ועל כן עולה חשש כי הותרת פסק הדין על כנו עלול לגרום למבקש לעיוות דין.
לפיכך, על מנת לתת למבקש את יומו בביהמ"ש, בכפוף לתשלום הוצאות לטובת אוצר המדינה בסך 2,000 ₪ בגין בזבוז זמן שיפוטי יקר, ללא תנאי ותוך 30 יום, אני מבטלת את פסה"ד מיום 3.5.11 וקובעת את התיק להקראה ליום 30.10.11, שעה 09:00.
לזמן הצדדים.
ניתנה היום, כ"ה תמוז תשע"א, 27 יולי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
