- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' טל
|
מ"ת בית משפט השלום נתניה |
4706-01-10
3.5.2010 |
|
בפני : גלית ציגלר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: דוד טל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לעיון חוזר להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים, לאחר שזה שוחרר בתנאים מגבילים על פי החלטתי מיום 11/1/10.
על פי אותה החלטה נקבע כי על המשיב להיות בתנאי מעצר בית באיזוק אלקטרוני בבית אימו, נאסר עליו ליצור קשר עם המתלוננת, נקבעו ערבויות לצורך כך והוסברה לו ולערבה חובתם להודיע מייד אם יופרו התנאים.
ב- 21/3/10 התקיים דיון בפני כב' השופט טרסי בו ביקש המשיב לבטל חלק מתנאי השחרור, וכב' הש' טרסי התיר יציאה ממעצר הבית בין השעות 8:00 עד 10:00 בפיקוח הערבה בתחומי העיר אשדוד, ולא הקל ביתר התנאים הקשורים ביצירת הקשר בין המשיב למתלוננת.
מסתבר כי עובדה זו לא גרמה למשיב, לאימו או למתלוננת לחשוב, והמתלוננת הודיעה לביהמ"ש כי בכוונתה לבוא ולהתגורר עם המשיב בביתו, לא המתינה להחלטת בית המשפט והשניים החלו מתגוררים ביחד, בלא שהודיעו על כך לבית המשפט.
בנסיבות הללו ביקשה ב"כ המבקשת להורות על המעצר כאמור וכן לחלט את הערבויות.
הסנגור טען כי השארת תנאי ההרחקה על כנו פוגע ביחסי המשפחה ועלול להביא לגירושין בין בני הזוג ועל כן ביקש לבטלו ולהורות על שחרורו של המשיב בחזרה לבית אימו, ולאפשר לו מגורים עם המתלוננת. הסנגור הוסיף כי אין למתלוננת היכן לגור ואין טעם להורות על חילוט הערבויות בנסיבות אלה.
המתלוננת שמסרה את גרסתה גם בדיון בפני כב' השופט טרסי שבה וחזרה על הדברים בפני, וביקשה לאפשר את מגוריה המשותפים עם המשיב.
התביעה התנגדה מכל וכל.
לא ברורה לי התנהגות הצדדים, המשיב עצמו אשר כלפיו היו מכוונים התנאים ואשר חתם על ערבות עצמית להבטחת תנאי זה, ולא עשה דבר כדי לקיימו. גם התנהגותה של אימו אינה מתקבלת על דעתי, וכל ההסברים שניתנו גם ע"י הסנגור אינם יכולים לעמוד מול הפרת החלטת בית המשפט, וברור כי אם היה רצון לשנות את התנאים יש דרכים לפעול לכך, ודומה כי החלטת כב' הש' טרסי שניתנה רק לפני זמן קצר מדברת בעד עצמה.
בנסיבות שתיארו הצדדים נראה כי המתלוננת מתגוררת בבית אימו של המשיב, על פי תסקיר שירות המבחן מיום 17/3/10 קיימת מסוכנות להישנות עבירה דומה, באופן שאינני רואה חלופה אליה ניתן לשחרר את המשיב גם אם הייתי שוקלת את שחרורו בנסיבות שתיארתי, שלטעמי הן חמורות.
יחד עם זאת, הדיון בעניינו של המשיב קבוע לעוד כחודשיים, המשיב היה משוחרר לחלופה ללא הפרות מלבד זו האחרונה, ואני רואה לערב את שירות המבחן שוב בעניין זה כדי לברר האם יש אפשרות לחלופה אחרת.
בשלב זה ישאר המשיב במעצר, ודיון וקבלת התסקיר יתקיים ביום 16.5.10 שעה 8:30.
במועד זה ישמעו גם הטיעונים בנוגע לחילוט הערבויות ותינתן החלטה.
העתק ההחלטה ישלח לשירות המבחן באופן מידי.
המשיב יובא ע"י שב"ס.
ניתנה והודעה היום י"ט אייר תש"ע, 03/05/2010 במעמד הנוכחים.
גלית ציגלר, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
