- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' חמאיסה(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום באר שבע |
23193-02-13
17.2.2013 |
|
בפני : דניאל בן טולילה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: רמדאן חמאיסה (עציר) - בעצמו |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטים נגדו, וזאת על רקע כתב אישום המייחס לו כניסה לישראל שלא כדין, נהיגה ללא רישיון נהיגה וללא תעודת ביטוח.
ב"כ המשיב סבור כי ניתן להורות על שחרורו של המשיב חרף העובדה שלמשיב מאסר מותנה, וזאת נוכח כך שמדובר במי שהסיע עבור אזרח ישראלי את ילדיו, אשר אמורים היו להגיע לקופ"ח. האזרח הישראלי מתקשה בהליכה ונעזר בקביים. למשיב הרשעות קודמות, אולם במצטבר זוהי כניסתו השלישית לישראל, ויש להסתכל על התנהגותו בכמכלול. בנסיבות המתוארות לעיל, ניתן להורות על שחרורו בהפקדה כספית, ערבות צד ג' של אזרח ישראלי. מדובר במי שבתיקו הקודם התייצב לדיונים בעניינו.
ב"כ המבקשת מתנגדת, נוכח הפסיקה הנוגעת ביחס למי שלחובתו מאסר מותנה, ונוכח כך שלחובתו של המשיב הרשעות קודמות.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, עברתי על חומר החקירה לא מצאתי לנכון להורות על שחרורו של המשיב. בעניין זה אציין כי מדובר במי שלחובתו 2 הרשעות קודמות בגין כניסה לישראל שלא כדין, האחת משנת 2008, השנייה אך מחודש 7/12. עיון בגזה"ד מלמד כי ביהמ"ש ציין כי נוכח חג הרמאדן זה לא ממצה את העונש עם המשיב.
חרף קיומו של מאסר מותנה והתחייבות בת 5,000 ש"ח, המשיב כאמור שב ונכנס לישראל תוך פרק זמן קצר.
המשיב מגדיל לעשות ונוהג בתוך תחומי המדינה וזאת מבלי שיש ברשותו רישיון נהיגה ופוליסת ביטוח. בעניין זה גם אם יש למשיב רישיון נהיגה מטעם הרש"פ, אין בכך כדי לאפשר לו נהיגה בתוך תחומי המדינה וברי כי כל תאונה שזה היה מעורב בה לא תזכה לכל כיסוי מטעם חב' הביטוח.
שילובם של אלה יש בהם כדי להגביר החשש להימלטות מן הדין, שכן היה ויורשע המשיב זה צפוי לעונש גבוה מן הרגיל, וביחס למי שאין לחובתו עבירות נלוות או מאסר מותנה.
בשורה ארוכה של פסקי דין נקבע כי על דרך הכלל קיומו של מאסר מותנה שולל שחרור בהפקדות כספיות (שכן אין רכיב של פיקוח במקרים כגון דא, ראה בין היתר עמ"ת 49703-12-12, עמ"ת 49873-11-12, עמ"ת 37498-09-12, וכן עמ"ת 45709-06-11).
אסיים החלטתי ואציין כי לא מצאתי את נסיבותיו של מקרה זה ככאלה המצדיקות מבחינה הומניטרית את שחרורו. אין המדובר במי שהסיע בשעת דחק את מי מילדיו לעבר טיפול רפואי, אלא הלכה למעשה מי שמצוי בתוך תחומי המדינה מס' ימים, ולדבריו מטרתו הייתה להתפרנס ובמקרה מתבקש ע"י אותו אזרח ישראלי להסיע את ילדיו לקופ"ח. כך גם ראה דוח השוטר שמציין כי המשיב לא נענה מייד להוראות השוטרים להיעצר, זה האיץ את מהירותו עד אשר נעצר במתחם פרטי בשכונה ד'.
לאור האמור לעיל הנני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.
ניתנה והודעה היום ז' אדר תשע"ג, 17/02/2013 במעמד הנוכחים.
דניאל בן טולילה, שופט
החלטה
בוצעה הקראה.
מענה מפורט יימסר בפני כב' השופט עדן ביום 25.2.13 שעה 12:30
המשיב יובא לדיון באמצעות שב"ס.
מתיר למשיב 3 שיחות טלפון על פי הנהלים.
ניתנה והודעה היום ז' אדר תשע"ג, 17/02/2013 במעמד הנוכחים.
דניאל בן טולילה, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
