חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' חאמד(אסיר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רמלה
26218-05-10
22.12.2010
בפני :
שרון קיסר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
נדאל חאמד ( עצי ר)
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן בביצוע עבירה של החזקת סם שלא לצריכה עצמית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. על פי כתב האישום המתוקן, החזיק הנאשם סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל 10 גרם נטו. כן הורשע הנאשם בכך שכאשר ביקש שוטר לעכב אותו לתחנת המשטרה, הכשיל הנאשם את השוטר בכך שהשליך שתי מנות מהסם שהחזיק, לכיוון המדרכה.

התביעה והסנגוריה הגיעו להסדר טיעון ובית המשפט התבקש לאשרו. על פי הסדר הטיעון תעתור התביעה לעונש של מאסר בפועל למשך שנה בניכוי ימי מעצרו, מאסר על תנאי על כל עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973 (להלן:"הפקודה"), ועל עבירות כנגד שוטרים, קנס כספי בסך 4,000 ₪ ופסילת רשיון נהיגה בפועל, ואילו הנאשם רשאי לטעון לכל עונש.

הנאשם עותר לכך שיוטל עליו עונש מאסר בפועל כימי מעצרו, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 4,000 ₪ שייפרס לתשלומים רבים.

המאשימה הדגישה את העובדה כי לנאשם עבר פלילי הכולל הרשעות קודמות בעבירות על פי ס' 13 לפקודה, בגינן ריצה עונשי מאסר, וכי הסם אותו החזיק הנאשם, הינו סם מסוכן מסוג קוקאין שהוא סם מסוכן ביותר.

ב"כ הנאשם ביקש להתחשב בכך שהנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו, בטרם התקיימו מועדי ההוכחות בתיק, ובכך חסך זמן שיפוטי יקר. עוד הדגיש את מצבו הבריאותי הקשה של הנאשם אשר חולה במספר מחלות קשות המחייבות קבלת טיפולים רבים, קבועים ושונים. לתמיכה בטענותיו הגיש מסמכים רפואיים. כן ציין כי מצבו הבריאותי של הנאשם החמיר בשל היותו מצוי במעצר. על כן, הוא עותר לכך שבית המשפט יסתפק בהטלת מאסר כמספר ימי מעצרו על מנת שישתחרר ויקבל את הטיפול הרפואי הנדרש לו, וכי לא יוטל עליו עונש של פסילת רישיון נהיגה שכן עליו לנהוג ברכב על מנת לקבל את הטיפולים הרפואיים הקבועים להם הוא נזקק.

אין צורך להכביר מילים על חומרת עבירת סמים שלא לצריכה עצמית, כאשר מדובר בכמות לא מבוטלת של סם. לא אחת נאמר כי מפאת חומרתן של עבירות מסוג זה יש להטיל עונשים חמורים ומרתיעים (ר' ע"פ 1345/08 איסטחרוב נ' מדינת ישראל (2009), ב"ש 8059/01 מדינת ישראל נ' קניבץ (2002)). בנוסף, הנאשם מואשם בעבירה נוספת של הכשלת שוטר בשעת מילוי תפקידו.

יתר על כן, לנאשם הרשעות קודמות בעבירות סמים חמורות, בגינן ריצה תקופות מאסר לא קצרות של 10 חודשים ו-13 חודשים.

עם זאת, לקולא יש להתחשב בכך שהודה, הביע חרטה וחסך זמן שיפוטי ניכר. כן יש להתחשב במצבו הרפואי הקשה.

לאחר ששקלתי כל זאת החלטתי לכבד את הסדר הטיעון ולגזור על הנאשם את העונשים הבאים:

מאסר בפועל לתקופה של 10 חודשים אשר יחלו מיום מעצרו 9.5.10.

מאסר על תנאי לתקופה של 10 חודשים, והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מיום שחרורו לא יעבור עבירות על הפקודה ועבירות כנגד שוטרים.

קנס כספי בסך 4,000 ₪ או 40 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-20 תשלומים חודשיים ורצופים. תשלום ראשון החל מ- 15.2.11 והיתר בכל ה-15 לכל חודש שלאחר מכן.

6 חודשי פסילה על תנאי, והתנאי הוא שלא יעבור במשך שלוש שנים מיום שחרורו עבירה על פקודת הסמים המסוכנים.

זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום ט"ו טבת תשע"א, 22/12/2010 במעמד הנוכחים.

שרון קיסר, שופטת

הוקלד על ידי: חנה בבו התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>