ת"ד
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
|
4062-06-09
11/11/2010
|
בפני השופט:
גיל קרזבום
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ויסאם חאלדי
|
הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
אני מרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום ד' כסלו תשע"א, 11/11/2010 במעמד הנוכחים.
גיל קרזבום, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה רשלנית, התנהגות שגרמה חבלה לגוף, נסיעה לאחור בחוסר זהירות, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף (פקע בשנת 2004) ונהיגה ללא ביטוח בכך שביום 07.05.08 נסע לאחור עם רכבו ביציאה מחנייה, פגע בהולכת הרגל אשר נחבלה.
הנאשם נוהג משנת 1993 ולחובתו 34 הרשעות קודמות לרבות פסילה על תנאי ברת הפעלה.
יצוין כי אין לנאשם הרשעה קודמת בתאונת דרכים.
התביעה עותרת לפסילה בפועל לתקופה של 18 חודשים, פסילה על תנאי וקנס והפעלתו של התנאי בהרשעה 32 במצטבר.
הנאשם ביקש להקל בעונשו וזאת נוכח היותו עצור, מצבו הכלכלי הקשה ורשלנותה התורמת של הולכת הרגל אשר לא חצתה את הכביש במעבר חצייה ועברה בין שני רכבים.
אך במזל לא הסתיימה התאונה בתוצאות קשות בהרבה. חומרה נוספת יש לעובדה שהנאשם נהג ברכב כאשר רישיונו פקע משנת 2004.
לנוכח מהות העבירות, עברו התעבורתי של הנאשם, היותו עצור ומצבו הכלכלי הקשה, אני נמנע מהטלת קנס וגוזר על הנאשם כדלקמן:
- אני פוסל את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 8 חודשים בפועל.
ריצוי הפסילה יחל היום שעה 15.00. לאור העובדה שרישיונו של הנאשם פקע והוא עצור, אין צורך בהפקדת רישיון. המזכירות תשלח לנאשם אישור הפקדה.
- אני מפעיל את התנאי שנקבע בהרשעה 32 בבית המשפט לתעבורה בחיפה ביום 07.03.07 עפ"י תיק משטרה מס' 11200544705 בדבר פסילת הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים, באופן שחודשיים מהם ירוצו במצטבר.
בסה"כ ירצה הנאשם 10 חודשי פסילה בפועל.
- אני פוסל את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור אותה/ן עבירה/ות שעליה/ן הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א - 1961 ויורשע בגינה.
אני מבטל בזאת את צווי ההבאה הקיימים בתיק זה.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה תוך 45 ימים מהיום.
ניתנה והודעה היום ד' כסלו תשע"א, 11/11/2010 במעמד הנוכחים.
גיל קרזבום, שופט