חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' ווזווז

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
29955-10-13
29.12.2013
בפני :
אביטל חן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
שריף ווזווז
החלטה

החלטה

בפני בקשה להחזרת תפוס לפי סעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), התשכ"ט-1969 (להלן: "הפקודה").

מדובר ברכב מסוג מרצדס מ.ר. 9342568 (להלן: "הרכב") שנתפס על ידי המשטרה ביום 13/7/13 בשל חשד כי הנאשם עבר עבירה של הסעת שבח"ים באמצעות הרכב.

על פי הנטען בכתב האישום, ביום 13/7/2013 בשעה 5:00 לערך, בכביש מס' 9, סמוך ליער שועפאט, הסיע הנאשם 3 תושבי איזור, אשר אינם מורשים לשהות בישראל, וזאת במטרה לאפשר כניסה לישראל או שהייה בה שלא כדין.

באותן הנסיבות, אסף הנאשם את הנוסעים בירושלים והסיעם ליפו, שם שהה עמם מספר שעות. לאחר מכן הסיע הנאשם את הנוסעים מיפו חזרה לירושלים.

נוכח הראיות המצויות בידה, על פיהן, שימש הרכב לביצוע עבירת הסעת שב"ח, מתנגדת המשיבה להחזרת הרכב למבקש, מהטעם כי ישנו סיכוי טוב להרשעתו בדין, ולכשיורשע, תבקש את חילוטו של הרכב.

הנאשם מבקש כי הרכב יוחזר לחזקתו, היות שלא ידע שמדובר בשוהים בלתי חוקיים.

לענין החילוט, טוען הנאשם כי אין מקור חוקי לחילוט רכבו, שכן סעיף 12(א)(1) לחוק הכניסה לישראל מתייחס ל"רכב שהכניס לישראל תושב זר השוהה שלא כדין בישראל...", דבר שאינו מתקיים בעניינו, שכן הנאשם לא אסף את הנוסעים מחוץ לישראל, אלא בירושלים.

לענין סמכות החילוט מכוח פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) טוען הנאשם כי סעיף 39 לפסד"פ מאפשר חילוט של חפץ שבבעלות הנאשם, ואילו הוא אינו בעליו של הרכב, אלא רעייתו.

הליכים קודמים בעניין הבקשה לתפיסת רכב

אין זו הפעם הראשונה בה נדרש בית המשפט לדון בבקשה להחזרת הרכב בעניינו של הנאשם.

ביום 19.8.13 וטרם הוגש כתב האישום נגד הנאשם, התקיים דיון בפני הנאשם ורעייתו (ה"ת 12224-08-13 בפני כב' השופטת דנה כהן-לקח) במסגרת בקשה שהגישה רעיית הנאשם להחזיר את הרכב לחזקתה.

בדיון טענה רעיית הנאשם כי אמנם אינה עושה שימוש ברכב וכי הינה חסרת רישיון נהיגה, אך הרכב דרוש לשימוש משפחתה, שכן היא בהיריון ויש לה 4 ילדים.

הנאשם טען כי הרכב משמש את כל המשפחה, ולעניין החשדות המיוחסות לו, טען כי הנוסעים עלו לרכבו בכוח וניסו לחוטפו.

בהחלטה שניתנה במועד הדיון קבע בית המשפט כי אין ממש בטענת הנאשם כי אינו הבעלים ברכב וכי קיימות ראיות לכאורה המצביעות על פוטנציאל חילוט.

בהתייחס לשאלה מה ייעשה ברכב עד לסיום הליכי החקירה או המשפט והאם ניתן להשיבו בתנאי חלופת תפיסה קבע בית המשפט כי בהתייחס לסעיף 12א(2)(א) לחוק הכניסה לישראל לפיו מי שנתפס עם רכב שהכניס לישראל תושב זר השוהה שלא כדין, לא יורה בית המשפט על החזרת הרכב לפי סעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי, לפני תום ההליכים, אלא מנימוקים מיוחדים שיירשמו, וכי לא הובא בפני בית המשפט טעם של ממש המצדיק חריגה מהכלל הקבוע בסעיף זה.

ערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי על החלטה זו, נדחה.

דיון והכרעה

סמכותה של המדינה להחזיק ברכב, נגזרת מהוראת סעיף 32 לפקודה הקובע, בין היתר, סמכותו של שוטר לתפוס חפץ, "אם יש לו יסוד להניח כי באותו חפץ נעברה עבירה".

בחומר המצוי בתיק קיימות ראיות אשר יש בהן כדי להביא להרשעתו של הנאשם בעבירה בה הוא מואשם. במצב זה, תהא רשאית המאשימה, לבקש מבית המשפט להורות על חילוט הרכב, מכוחו של סעיף 39 לפקודה, הקובע כי:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>