- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' דסטה
|
ת"פ בית משפט השלום חדרה |
12227-01-10
2.5.2011 |
|
בפני : אהוד קפלן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: דוד דסטה |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
אני מרשיע את הנאשם גם בעבירה בה הודה, ב- ת.פ. 38255/01/10 (בכתב אישום מתוקן).
ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תשע"א, 02/05/2011 במעמד הנוכחים.
אהוד קפלן, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע עפ"י הודייתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום – פריצה לבניין (שהוא למעשה מקלט, כנראה נטוש, של בניין) והוא הודה גם בכתב האישום המתוקן בתיק 38255/01/10 וצירף אותו, שבו הוא הואשם בהסגת גבול פלילית והיזק לרכוש במזיד, כאשר נכנס שלא כדין למתנ"ס וגרם נזק של כ- 2500 ₪ למערכת האזעקה.
לנאשם הרשעה קודמת אחת של בית המשפט לנוער, ובמסגרת אותו הליך הוא הורשע במגוון עבירות של אלימות ורכוש, ובשל חומרתן של אותן עבירות, שנעברו לפני מספר שנים כאשר היה בן 15, הוטלו עליו עונשים שונים, ובין השאר תלוי נגדו עונש מאסר מותנה בן 10 חודשים, שהוא בר הפעלה.
מצד אחד המדובר בעונש מאסר מותנה שאינו קצר, ומבחינת היחס בינו לבין העבירות עליהן הנאשם נותן את הדין כאן, הרי שמדובר בעונש קשה ומכביד מאוד.
מצד שני, המדובר בעונש שהוטל עליו לא בגין העבירות הללו, אלא בגין עבירות קודמות אותן ביצע בתיק שבו הוא הורשע.
ביקשתי משירות המבחן תסקיר שיבחן את האפשרות של הארכת המאסר המותנה.
שירות המבחן נתן תסקיר שלילי, והדיון הקודם נדחה לבקשת ב"כ הנאשם על מנת לקבל תסקיר משלים, וטענתה היתה שהיתה אי הבנה בין הנאשם לקצינת המבחן.
התסקיר האחרון מיום 28/4/2011 נותר שלילי.
שירות המבחן סבור שאין בסיס לקשר טיפולי, אין אצל הנאשם עיסוק במצבו הבעייתי, ואין שירות המבחן בא בהמלצה טיפולית בעניינו.
בשורה התחתונה, שירות המבחן אינו ממליץ להאריך את עונש המאסר המותנה, אלא להיפך, ממליץ על ענישה מוחשית ומרתיעה, וזאת על מנת למנוע הישנות התנהגות דומה בעתיד.
הכלל הוא שעונש מאסר מותנה, גם כשהוא בר הפעלה, יש להפעילו, זאת נקודת המוצא.
במקרה שבפני הנאשם עבר שתי עבירות בשני תיקים, עבירות שאכן אינן מהחמורות ביותר, אבל הן חמורות מספיק כדי שבית המשפט לא יעבור עליהן לסדר היום.
המלצת שירות המבחן נראית לי, אם כי לאור אורכו של המאסר המותנה אותו אפעיל, אטיל על הנאשם בגין העבירות שבתיק הנוכחי מאסר מותנה בלבד.
לפיכך אני גוזר עליו את העונשים הבאים:
1.מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מיום שיחרורו עבירת רכוש, שעונשה שנתיים מאסר ומעלה, ויורשע בה בין בתקופת התנאי ובין לאחריה.
2.המאסר המותנה בן 10 חודשים מתיק פלילי 519/07 של בית המשפט לנוער בחדרה, מופעל בזאת, באופן שהנאשם ירצה 10 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו (הנאשם נעצר ביום 08/01/2010 ושוחרר ביום 03/02/2010).
הנאשם יתייצב לריצוי מאסרו ביום 19/06/2011 בשעה 08:30 במזכירות הפלילית של בית משפט השלום בחדרה, וזאת בכפוף לכל החלטה אחרת שתינתן בעניינו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
