- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' דיצי(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום עכו |
7468-06-10
10.6.2010 |
|
בפני : שושנה פיינסוד-כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אלפרד אפרים דיצי |
| החלטה | |
החלטה
1.כנגד המשיב אשר בפניי הוגש כתב אישום המייחס לו עבירת החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית. עפ"י פרטי כתב האישום, ביום 01/6/2010 נתפס הנאשם/המשיב כאשר ברשותו סם מסוג קנאבוס במשקל 479.35 גר'.
2.המבקשת עותרת למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. הסניגור טען לעניין קיומן של ראיות לכאורה.
3.לאחר ששמעתי את טענות הסניגור ועיינתי בתיק החקירה , נחה דעתי כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של הנאשם/המשיב ככל שהדבר נדרש בשלב דיוני זה. ברי הוא כי הראיות צריכות לעבור במכבש ההליך הפלילי המלא אולם בשלב זה קיימות ראיות לכאורה.
א.קיים דוח מעבדה באשר למהות הסם. האם תוקפו של הדוח וממצאיו כי אכן מדובר בסוג הסם המוזכר תקפים ביחס לחבילות שנדגמו או ביחס לכלל החומר שנתפס, הרי שהמקום לדון בכך הוא במסגרת ההליך הפלילי. אולם בשלב זה הדבר מספק לצורך קיומן של ראיות לכאורה וזאת בין היתר נוכח קיומם של תצלומים באשר לחומר שנתפס.
ב.נוסף לכך מאשר המשיב עצמו בחקירתו כי נתפס בידיו הסם וכי מדובר בחומר מסוג גראס.
ג.אוסיף לכך כי המשיב ורעייתו נחקרו באשר לכספים שנתפסו בידי המשיב, מקורם והסברים כיצד נחסכו כטענת המשיב. קראתי בדבריו כי חסך אותם. יחד עם זאת, קראתי הסברים אחרים דוגמת זה המצוי בהודעתו מיום 01/6/2010 שורות 3 ו- 4 "אני מעשן סה"כ וזה הציע לי מישהו. הלכתי בכרמיאל לחפש עבודה. הציע לשם ערבי בזול אז לקחתי. אז אמרתי אולי אני אוציא קצת כסף מזה ואוכל לילדים וזהו, יש לי בר מצווה עוד חודש. חשבתי שאני אחסוך קצת כסף וזהו".
4.נוכח כל האמור לעיל, דחה דעתי כאמור כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המשיב. מדובר בכמות סם לא מבוטלת אשר גם אם אין למשיב עבר פלילי הכולל הרשעות בענייני סמים, הרי קמה עילת מעצר ולו בשל הוראות החוק.
5.בטרם יורה ביהמ"ש על מעצר עד תום ההליכים, נדרש ביהמ"ש לבחון אפשרות לחלופת מעצר. איני מוצאת כי ביכולתי לבחון חלופת המעצר המוצעת ללא סיועו של שירות המבחן.
הנני מורה על עריכת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב אשר יבחן את החלופה המוצעת על ידו. מעצר בית מלא בפיקוח אביו.
6.נדחה להמשך דיון לאחר קבלת תסקיר שירות המבחן ליום 05/7/2010 שעה 10:00.
הנני מורה על מעצרו של המשיב עד למועד הנ"ל או גמר הדיון בעניינו באותו יום.
יש לזמן את המשיב באמצעות שב"ס.
המזכירות תמציא העתק הפרוטוקול לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום כ"ח סיון תש"ע, 10/06/2010 במעמד הנוכחים.
שושנה פיינסוד-כהן, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
