ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
17493-05-10
09/06/2010
|
בפני השופט:
אביחי דורון
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
רחמים דיזאני
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן מכוחו יוחסה לו החזקת סכין, צפיתי בתמונת הסכין. מדובר בסכין קפיצית שהחזקתה אינה נקיה מבעייתיות, בלשון המעטה.
יחד עם זאת, קבעתי בהחלטות קודמות כי גם בעבירות של החזקת סכין קיים מדרג חומרה ועמדת הפסיקה המחמירה בהחזקת סכין בוודאי לא איינה את הצורך לבחון את נסיבות ההחזקה ואת נסיבות המחזיק.
מדובר באדם שהחזיק את הסכין ברכבו בתוך תא כפפות.
עיון בחומר הראיות מורה שהנאשם מצא את הסכין יחד עם סכינים נוספים כחודש קודם לתפיסתם, הנאשם עוסק כרוכל, מוצא דברים ומוכר אותם, לטענתו מצא את הסכין יחד עם סכינים נוספים כאמור, אשר השוטרת שעצרה אותו כלל לא התעניינה בהם. עיון בחומר החקירה מורה שאכן השוטרת אישרה שראתה סכינים נוספים ברכב אך המדובר היה בסכיני מטבח שאין בהם סכנה.
ממכלול הדברים עולה כי קיים בסיס לטענת הנאשם בדבר מציאת הסכין ואף שהשארתם ברכבו ללא הסבר סביר מכניסה את הנאשם תחת כנפי העבירה הפלילית, הרי שבנסיבות החזקה זו הינן קלות וצודקת הסניגורית בטענתה שעונש מרתיע ימנע ביצוע עבירה דומה בעתיד.
לאחר ששקלתי את הדברים, לרבות את עברו המכביד של ה נאשם בתחום האלימות, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1.מאסר למשך 6 חודשים, ואולם הנאשם לא ירצה עונש זה אלא אם יעבור בתוך 3 שנים מהיום עבירה של החזקת סכין לפי חוק העונשין.
2.קנס בסך 500 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם עד ליום 1.8.10.
3.התחייבות בסך 5000 ש"ח שלא לעבור בתוך 3 שנים מהיום את העבירה בה הורשע לפני. לא יחתום - יאסר למשך 20 ימים.
המוצגים יושמדו.
זכות ערעור תוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.
אביחי דורון, שופט
הוקלד על ידי: שרון הבי
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת