מדינת ישראל נ' דהן(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נצרת
45616-01-11
4.7.2011
בפני :
לילי יונג-גפר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
רפאל דהן
החלטה

החלטה

תיק זה נקבע להיום לשמיעת הוכחות.

בשלבים שונים של הדיון בתיק זה, בין בעל פה ובין בכתב, הומלץ על ידי בפני הנאשם להסכים כי ימונה לו סניגור מטעם הסנגוריה הציבורית. הוסבר לו כי אין בכך כדי לפגוע בו או לקבוע כי הוא אשם במיוחס לו, וכי יש בכך כדי להועיל לו לנהל את הגנתו באופן היעיל והמועיל ביותר.

חרף כל אלו, עמד הנאשם בתוקף על סירובו למנות לו סניגור, ודרש לאפשר לו לייצג את עצמו. כפי שנמסר לי, כך היה גם במסגרת הליכי המעצר, שבהם ייצג את עצמו.

היום מודיע הנאשם כי בעקבות דברים ששמע מפי שופט בית המשפט העליון אתמול, במסגרת דיון בערר על מעצרו, השתכנע להסכים כי ימונה לו סניגור הן בתיק המעצר והן בתיק העיקרי.

הנאשם מסר את הסכמתו ואת התחייבותו לשתף פעולה עם הסניגור הממונה.

בנסיבות אלו, סבורני כי על אף שעדי התייצבו היום לדיון, ועל אף שביטול ישיבת ההוכחות היום יש בה כדי לגרום לבזבוז זמן שיפוטי וכן זמנה של התביעה וזמנם של העדים, והכל בשל סרבנותו של הנאשם בשלבים קודמים של הדיון, הרי הגנתו של הנאשם זועקת למינוי סניגור, ועתה משמסכים לכך הנאשם, יש לדחות את שמיעת הראיות באופן שהעדים יישמעו וייחקרו על ידי בא כוחו, לאחר קבלת ייעוץ משפטי.

אשר על כן אני מחליטה שלא לשמוע היום את עדי התביעה שהתייצבו.

אני קובעת התיק לתזכורת ליום 20.7.11 בשעה 10:00.

אני ממנה לנאשם סניגור מטעם הסנגוריה הציבורית.

על אף הזמן הקצר שנותר עד לדיון, הרי נוכח ההיקף המצומצם יחסית של חומרת החקירה והעובדה כי הנאשם נתון במעצר כבר מזה כחצי שנה, מתבקש הסניגור הממונה להגיע לדיון זה לאחר שעיין בחומר החקירה, פגש בנאשם וגיבש עמדתו לענין המשך ההליכים בתיק זה.

הנאשם יזומן באמצעות שב"ס.

המזכירות תשלח ההחלטה בדחיפות לסנגוריה הציבורית.

ניתנה והודעה היום ב' תמוז תשע"א, 04/07/2011 במעמד הנוכחים.

לילי יונג-גפר, סגנית נשיא

הוקלד על ידי: חגית דהן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>