מדינת ישראל נ' דבארי(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום באר שבע
28306-01-11
23.1.2011
בפני :
נסר אבו טהה

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
עאדל דבארי (עציר) - בעצמו
החלטה

החלטה

1.זוהי בקשה להורות על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים המשפטיים כנגדם, על רקע כתב האישום המייחס להם לכאורה ביצוע עבירות של הסתננות, בכך שביום 06.01.2011, חצו המשיבים את הגבול שבין עזה לישראל ונכנסו מעזה לתוך שטח ישראל.

2.בהעדר מחלוקת על קיומן של ראיות לכאורה וכן קיומה של עילת מעצר בדמות החשש להימלטות מן הדין, וכן מכוח סעיף 21(א)(1)(ב)לחסד"פ.

3.לחובת המשיב 1 עבר פלילי הכולל החזקת סם שלא לצריכה עצמית, קשירת קשר לפשע, כניסה לישראל שלא כחוק, ואף נידון ביום 10.09.06 במסגרת ת"פ 1632/06 בית משפט השלום בבאר-שבע ל 20 חודשי מאסר בפועל ו 8 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, שלא יעבור עבירות בניגוד לחוק הכניסה לישראל.

4.לחובת המשיב 2 עבר פלילי הכולל עבירות של זיוף והסתננות. בעניינו ניתן ביום 23.12.09 במסגרת ת"פ 2647/09, מאסר בן 7 חודשים, וכן 6 חודשים מאסר על תנאי שלא יעבור עבירות בהן הורשע. עולה, כי המשיב סיים את מאסרו האחרון רק ביום 18.02.2010, כך שהמאסר המותנה העומד לחובתו עומד בתוקף.

5.לשיטת ב"כ המשיבים, גם חרף קיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, ראוי לשחרר את המשיבים לחלופת מעצר אצל קרובי משפחתם ביישוב שגב שלום בישראל, בשים לב, כי מטרת כניסתם הייתה אך ורק לצורכי ביקור המשפחה.

6.ב"כ המבקשת מנגד, עותר לדחות את החלופה ולהורות על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים.

7.לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים, ובשים לב לאופי העבירה המיוחסת למשיבים, לרבות עברם הפלילי כמפורט לעיל, אינני סבור שניתן להסתפק בחלופת מעצר שתשיג את מטרת המעצר, ועל כן הנני מורה על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים המשפטיים כנגדם.

ניתנה והודעה היום י"ח שבט תשע"א, 23/01/2011 במעמד הנוכחים.

נסר אבו טהה, סגן נשיא

הוקלד על ידי: שולה פרץ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>