מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' גפני - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' גפני

תאריך פרסום : 13/09/2010 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
6775-11-09
13/09/2010
בפני השופט:
מיכל ברק נבו

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
יובל גפני
גזר-דין

גזר דין

כללי

1.ביום 26.4.10 הורשע הנאשם, יובל גפני, על פי הודאתו, בביצוע עבירה של שימוש במידע פנים שמקורו באיש פנים, עבירה לפי סעיף 52ד לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968, בהתאם לכתב האישום המתוקן שהוגש ביום 25.4.10 (להלן - כתב האישום) במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים.

סעיף זה קובע:

"העושה שימוש במידע פנים אשר הגיע לידו, במישרין או בעקיפין, מאדם אשר הוא יודע כי הוא איש פנים בחברה, דינו - מאסר שנה או קנס בשיעור פי שניים מן הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין".

2.הנאשם הינו יהלומן ובתקופה הרלוונטית לכתב האישום חלק משרד עם מר עודד דסאו, בבורסת היהלומים ברמת-גן. בין הנאשם לבין דסאו קיימת היכרות ממושכת והיו קיימים קשרים עסקיים, בעיקר בתחום היהלומים. הנאשם אף נהג להלוות לדסאו סכומי כסף גבוהים לצרכיו האישיים של דסאו ולחברות פרטיות מתחום היהלומים והנדל"ן שבשליטת דסאו. במהלך החודשים מארס 2006 עד יוני 2006 שיעבד דסאו 50% מאחזקותיו בחברת גולן מלאכת מחשבת (1977) בע"מ (להלן - גולן או החברה) לטובת הנאשם.

3.גולן הינה והיתה במועדים הרלוונטיים לכתב האישום חברה ציבורית אשר ניירות הערך שלה הוצעו לציבור על פי תשקיף, ובכל המועדים הרלוונטיים לכתב האישום נסחרו בבורסה לניירות ערך בת"א בע"מ (להלן - הבורסה) ונמצאו בידי הציבור. משנת 2005 עיקר פעילות החברה הינה בתחום הבנייה והייזום. דסאו היה בתקופה הרלוונטית לכתב האישום בעל שליטה בגולן והחזיק מחודש דצמבר 2005 73.04% מהון המנייות המונפק של גולן. בנוסף, בתקופה האמורה שימש דסאו כיו"ר דירקטוריון החברה, ניהל בפועל את ענייניה, היה "המוציא והמביא" בחברה ובעל זכות חתימה לחיוב החברה. משכך, דסאו היווה בתקופה הרלוונטית לכתב האישום איש פנים בגולן.

4.בתקופה הרלוונטית לכתב האישום חשש הנאשם שדסאו לא יוכל לפרוע את ההלוואות שקיבל ממנו. כתוצאה מכך, דרש הנאשם מדסאו עדכונים לגבי התנהלותו העסקית. כאמור, הנאשם ודסאו חלקו בתקופה הרלוונטית משרד, ומכח אותה קרבה פיזית ומכח הקשרים העסקיים ביניהם, היה הנאשם מעורה בהתנהלות העסקית של דסאו ומודע למעמדו כאיש פנים בגולן.

5.במהלך החודשים אוגוסט 2005 עד פברואר 2006 ניהלה גולן, בעיקר באמצעות דסאו, מו"מ עם דן חברה ציבורית בע"מ וכן עם נהור בע"מ לרכישת אחזקות בחברת א.מ.ד פיתוח נדל"ן והשקעות בע"מ (להלן - אמד), חברה פרטית ששוויה כ-150 מיליון דולר. ביום 4.2.06 דווחה גולן לבורסה ולרשות ניירות ערך כי התקשרה בהסכם לרכישת 50% ממניות אמד בתמורה כוללת של 75 מיליון דולר. נקבע כי ביום 16.5.06 תשלם החברה את יתרת התמורה, בסך 65 מיליון דולר, וייחתם הסכם סופי עם נציגי אמד, אז יועברו סך המניות לגולן. עסקה זו היתה מהותית לחברה ונתפסה כקפיצת מדרגה עסקית מבחינתה. במהלך התקופה שבין ראשית חודש פברואר 2006 עד ליום 16.5.06 עיקר מרצו של דסאו היה נתון לחיפושים אחר מימון יתרת התמורה להשלמת העסקה (65 מיליון דולר).

6.במהלך הלילה שבין 15.5.06 לבין 16.5.06 ניהל דסאו מו"מ עם נציגי חברת בוימלגרין קפיטל בע"מ (להלן - קפיטל) והמו"מ הבשיל לידי הסכמה עקרונית שעיקרה הכנסת קפיטל כמשקיעה בעסקת אמד. ההסכמה העקרונית היתה תלויה במספר תנאים מתלים. דסאו סיפר לנאשם על קיומו של מו"מ זה. לאחר גיבוש ההסכמה האמורה ובבוקר 16.5.06, עובר לשעה 11:53, במשרדם המשותף של דסאו והנאשם, מסר דסאו לנאשם מידע פנים שהיה מצוי בידו לפיו "סגר" את עסקת אמד והצליח בה, וזאת - בטרם פורסם המידע לציבור.

ההתפתחות, נכון לאותה עת, לפיה דסאו מצא משקיע מבוסס והצליח לגייס מימון בסך 65 מיליון דולר להשלמת עסקת אמד, והעובדה כי הסכמה זו מהווה שינוי מהותי במצבה של גולן, הוותה מידע פנים (להלן - מידע הפנים) ולא היתה ידועה לציבור באותה עת. מדובר במידע שהיה בו כדי לגרום לשינוי משמעותי במחיר נייר הערך של גולן, ושלא היה ידוע לציבור.

7.בין הנאשם לבין שני אחרים (להלן ביחד - האחרים, וכל אחד בנפרד יקרא אחר 1 ו-אחר 2) התקיימו יחסי גומלין שבהם סייעו האחרים לנאשם בגביית כספים ובתחום המס, ועל כן חפץ הנאשם לגמול להם טובה.

8.סמוך לאחר קבלת המידע בנושא גולן וביודעו כי מקור המידע הוא באיש פנים בגולן וכי המידע טרם נודע לציבור, עשה הנאשם שימוש במידע הפנים, כמפורט להלן:

ביום 16.5.06 בין השעות 11:00 ו-14:48 התקשר הנאשם למספר חברים, בהם גם האחרים שנזכרו לעיל, מסר להם את מידע הפנים, המליץ בפניהם לרכוש את מניית גולן מאחר שאמורה להתפרסם הודעה בדבר עסקת נדל"ן גדולה, והבטיח כי יהיה אחראי לכסף שישקיעו החברים במקרה של הפסד. לאחר 1 שהוזכר לעיל, ולחבר נוסף, מסר מידע מפורט אף יותר, המליץ להם לרכוש את מניית גולן, ציין כי קיים פוטנציאל לתשואה של 100% על ההשקעה והציע להם כי במקרה שיהיו רווחים בעת מכירת המניה, יחלקו עמו את הרווחים באופן שוויוני, ובמקרה של הפסד יחזיר להם את מחיר הקרן בו רכשו את מניית גולן. החברים, ובהם האחרים, רכשו בעקבות ההמלצות וההבטחות האמורות מניות גולן בסך של כ-826,000 ₪ וחלקם אף דווחו על כך לנאשם. כל זאת - בטרם פורסם דו"ח מיידי בנוגע לנושא זה.

9.ביום 16.5.06 בשעה 14:48 פרסמה הבורסה דיווח מיידי של גולן בדבר מסמך העקרונות ושיתוף הפעולה עם קפיטל, כפי שפורט לעיל. עם קבלת הדיווח המיידי הפסיקה הבורסה את המסחר במניית גולן למשך 45 דקות.

עם סיום המסחר בתאריך 16.5.06 עלה שערה של מניית גולן בכ-6%, אך בפועל - שערי המניה בהם רכשו מקבלי מידע הפנים הנ"ל את המניות היו גבוהים יותר, ולפיכך, מבחינתם, מדובר בהפסד כספי.

10.ביום 21.5.06 דווחה גולן כי מסמך ההבנות בינה לבין קפיטל מבוטל מאחר שלא ניתן היה למלא אחר התנאים המתלים בהסכם.

הסדר הטיעון

11.הצדדים הודיעו כי הגיעו להסדר טיעון, אותו נתבקשתי לאמץ. במסגרת הסדר הטיעון תוקן כתב האישום, כפי שפורט לעיל. פרטי ההסדר הם כדלקמן:

א.הנאשם יודה בכתב האישום המתוקן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ