- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' גיל טומס
|
מ"י בית משפט השלום ירושלים |
27638-09-10
19.9.2010 |
|
בפני : רם וינוגרד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: קירון גיל טומס |
| החלטה | |
החלטה
הבקשה מייחסת למשיב ביצוע עבירות שונות שבוצעו במהלך הפגנה שהתקיימה בקרבת היישוב כרמי צור ביום 18.9.10. על פי הבקשה, סירב המשיב להתפנות מן המקום גם לאחר שנמסר למפגינים כי מדובר בשטח צבאי סגור, ולאחר שנעצר על ידי החיילים התנגד למעצרו וניסה להשתחרר פעמים אחדות מהחיילים שאחזו בו.
המשיב מסר בהודעתו במשטרה כי לא שמע את ההכרזה לפיה מדובר בשטח צבאי סגור, וכי האירוע התרחש לאחר שהחל לסגת מהמקום עם המפגינים ואז הבחין בפצוע וביקש לטפל בו. על אף שאמר לחיילים כי הוא רופא, סירבו אלה לאפשר לו את הגישה לפצוע, והוא נעצר כשהוא מנסה להגיע אליו.
בגרסה המפורטת יותר שמסר היום המשיב בדיון, התברר כי הוא אכן מאשר פרטים רבים שנמצאו בעדויות שמסרו החיילים במשטרה, אלא שהצבע שהוא נותן למאורעות שונה לחלוטין מהצבע בו נצבעו מעשיו על ידי החיילים. אלה מסרו שהמשיב איגף את הכוחות וניסה לחדור אל מעבר לגדר היישוב, טענו כי הוא ניסה להשתחרר פעמים מספר מתפיסתם, וציינו שהסיבה למעצרו הייתה שהוא היה הגורם המתסיס הבולט ביותר בקרב קהל המפגינים. המשיב מאשר למעשה את כל העובדות שעמדו בבסיס מסקנות אלה של החיילים, אלא שלדבריו הניסיון לעבור את הגדר נבע מרצונו לטפל בפצוע, והעובדה שקהל רב החל לנהור אחריו אינה קשורה כלל בניסיונות שלו לשלהב את היצרים.
הדיון בבקשה למעצר או לשחרור סובב את השאלה המשפטית אם קיים חשד סביר לביצוע העבירות על ידי החשוד. במקרה דנא עשויות העובדות שהן כמעט מוסכמות להתפרש באופן המצביע על ביצוע עבירה, או באופן אחר. מכל מקום, בנסיבות אלה וכאשר בשלב זה טרם הוגש כתב אישום ולא נקבע מועד לשמיעת הראיות, הרי שהמסקנה הלכאורית לפיה קיים חשד סביר לביצוע מעשים היא מסקנה הגיונית. ייתכן כמובן שאם יוגש כתב אישום, ואם יחקרו העדים, יתברר כי המשיב פעל באופן תמים יחסית, אלא שמצב דברים זה יהיה מצב של חוכמה שלאחר המעשה. בשלב זה של הדיון יש לקבוע כי קיים חשד סביר.
לנוכח טיב העבירות המיוחסות למשיב, והעובדה שהתנהלותו הביאה למסקנה של הגורמים בשטח כי מדובר בגורם מתסיס, יש לא מעט טעם בבקשה להרחיקו משטחי יהודה ושומרון למשך 90 יום. לפיכך אני מורה על שחרורו של המשיב מן המעצר בכפוף לכך שיחתום על התחייבות עצמית בסכום של 2,000 ₪ ולא יכנס לשטחי יהודה ושומרון עד ליום 18.12.10.
השחרור יכול שיעשה בפני קצין שב"ס, קצין משטרה, שוטר או סוהר שהוסמכו לכך.
אם המשיב לא יעמוד בתנאים עד ליום 20.9.10 בשעה 12:00 הוא יובא בפני שופט.
ניתנה והודעה היום י"א תשרי תשע"א, 19/09/2010 במעמד הנוכחים.
רם וינוגרד, שופט
הוקלד על ידי: נעמי שמואל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
