מדינת ישראל נ' גאנם
|
מ"י בית משפט השלום נצרת |
16892-11-09
15.11.2009 |
|
בפני : לילי יונג-גפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מהדי גאנם |
| החלטה | |
החלטה
המשטרה מבקשת להורות על הארכת מעצרו של החשוד למשך 5 ימים וזאת לצורך חקירה ואיסוף ראיות בחשד לביצוע עבירות של איומים והסגת גבול.
החשוד נעצר ביום 12.11.09 ובאותו יום הוארך מעצרו עד היום. הפרשה, עניינה בהצתת רכבו של שוטר וכן הנחת חפץ דמוי מטען חבלה מתחת לרכבו וכלפי החשוד מופנית אצבע מאשימה כמי שאחראי לביצוע אותם מעשים.
עיינתי בתיק החקירה, אך לא מצאתי כי התשתית הראייתית כפי שהיא כיום, 4 ימים לאחר המעצר, יש בה די לשם הארכת המעצר בשנית.
בדיון שהתקיים ביום 12.11.09 מצא בית המשפט כי קיימת תשתית ראייתית הקושרת את החשוד לעבירות המיוחסות לו ואכן קיים בתיק בסיס ראייתי מסוים אשר הצדיק את מעצרו של החשוד והארכת מעצרו על מנת לאפשר למשטרה לבדוק את החשדות ולבססם.
עיון בתיק החקירה מלמד כי למעשה, על אף שנעשו מספר פעולות חקירה מאז הארכת המעצר הקודמת, לא עובתה התשתית הראייתית נגד החשוד ומלבד אותם חשדות בצירוף תמיכה מינימלית לאותם חשדות שהייתה קיימת כבר בדיון הקודם, אין למעשה ראיות שיש בהן כדי לקשור את החשוד למעשים המיוחסים לו.
מדובר אפוא בתשתית ראייתית מינימלית ואף אם העבירות עצמן מקימות עילת מעצר של מסוכנות וגם של חשש לשיבוש מהלכי משפט עדיין סבורני כי בנסיבות העניין יש להסתפק בחלופת מעצר כאשר המשטרה תוכל להשלים את החקירה בתקופה זו.
עם זאת, נוכח הנסיבות המיוחדות של התיק והחשש להתפרצויות אלימות כמו גם שיבוש החקירה, סבורני כי יש לקבוע תנאים שיבטיחו שהחקירה לא תופרע והסדר לא יופר.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על שחרורו של החשוד בתנאים הבאים:
1. החשוד ישהה במעצר בית מלא עד ליום 20.11.09 שעה 14:00.
2. בכל עת ישהה עם החשוד, אחיו הבכור האדי גאנם אשר יפקח על קיום תנאי החלופה.
3. אני אוסרת על החשוד ליצור כל קשר עם המתלונן או מי מבני משפחתו, בין במישרין ובין בעקיפין, בין בעצמו ובין באמצעות אחר, לרבות בטלפון וזאת למשך 30 יום מהיום.
4. החשוד יתייצב במשטרה להמשך חקירה ככל שיידרש.
5. החשוד יחתום על התחייבות וכן ימציא ערבות צד ג' של אחיו הנ"ל על סך 10,000 ₪ כל אחת להבטחת קיום תנאי השחרור. ערבות צד ג' תוכל להיחתם בתחנת המשטרה בכרמיאל.
6. המשטרה תהיה רשאית להיכנס בכל עת לביתו של החשוד על מנת לוודא קיום תנאי החלופה.
ניתנה והודעה היום כ"ח חשון תש"ע, 15/11/2009 במעמד הנוכחים.
לילי יונג-גפר, סגנית נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|