מדינת ישראל נ' ג'בארין

: | גרסת הדפסה
פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בחדרה
4240-06-09
24.6.2010
בפני :
מוחמד מסארווה

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מחמוד ג'בארין
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום, ולפיכך אני מרשיע אותו בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.

ניתנה והודעה היום י"ב תמוז תש"ע, 24/06/2010 במעמד הנוכחים.

מוחמד מסארווה, שופט

גזר דין

הנאשם הורשע על-פי הודייתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום הכוללות נהיגה בזמן פסילה, עבירה על סעיף 67 לפקודת התעבורה, נהיגה ברכב ללא רשיון נהיגה תקף, עבירה על סעיף 10 א' לפקודת התעבורה, ונהיגה ברכב ללא ביטוח תקף , עבירה על סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי.

בכך שביום 8.1.09 נפסל הנאשם מלקבל ומלהחזיק רשיון נהיגה בנוכחותו לתקופה של 4 חודשים, וביום 21.4.09 נמצא הנאשם נוהג ברכב ביודעו שהינו בפסילה.

ב"כ המאשימה מבקש להטיל על הנאשם עונש מאסר לריצוי בעבודות שירות, פסילה ממושכת, קנס כספי, מאסר על תנאי ופסילה על תנאי לתקופה משמעותית.

כמו כן מבקש ב"כ המאשימה להפעיל שתי פסילות על תנאי מהרשעות מס' 5 ו- 6, שבגליון הרשעותיו הקודמות ת/1.

מנגד, טוען ב"כ הנאשם כי מדובר באדם צעיר, אשר טעה בחישוב תקופת הפסילה בכך שהוא סבר שביום בו נהג ברכב חלפה תקופת הפסילה של 4 חודשים, עובד בבנין קשה יום ומבקש להתחשב בו.

שקלתי מהו העונש הראוי לאדם אשר בנוכחותו נפסל מלקבל ומלהחזיק רשיון נהיגה מפקיד את רשיון הנהיגה וכאילו שלא קרה כלום, ממשיך לנהוג, תוך זלזול בוטה בהוראות כל חוק ובצוי ביהמ"ש.

האם עונש הכולל מרכיב של קנס כספי גבוה אשר יפגע בכיסו של הנאשם או עונש של הרחקה מהציבור על ידי מאסרו שיהיה אפקטיבי וילמד את הנאשם עבריין התנועה לקח.

נראה לי ששילוב של שני העונשים ישיג את המטרה.

לאחר ששקלתי את חומרת העבירות, נסיבות הנאשם כפי שהובאו על ידי סניגורו , אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

1. תשלום קנס כספי בשיעור של 5,000 או חודש ימי מאסר תחתיו.

הקנס ישולם ב- 10 תשלומים חודשיים, שוויים ורצופים של 500 ₪ כל אחד, החל 15.7.10 ובכל 15 לחודש שלאחריו.

אי עמידה באחד מן התשלומים תעמיד לפירעון מיידי את כל יתרת הקנס.

2.אני מפעיל פסילות על תנאי שהוטלו על הנאשם בהרשעות מס' 5 לתקופה של 3 חודשים, כך שהנאשם יהיה פסול מלקבל ולהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים.

כמו כן אני מפעיל פסילה על תנאי מהרשעה מס' 6 של 5 חודשים, כך שהנאשם יהא פסול מלקבל או להחזיק ברשיון נהיגה לתקופה של 5 חודשים.

3.אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה לתקופה של חודשים 8 בפועל.

הפסילות על תנאי שהופעלו זה עתה והפסילה בפועל שהוטלה בתיק זה תהיינה במצטבר, ובסה"כ יהיה הנאשם פסול מלקבל ומלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 16 חדשים, ככל שיש בידי הנאשם רשיון נהיגה יפקיד אותו תוך 7 ימים מהיום ובמידה ואין רשיון נהיגה יפקיד הנאשם תחליף על ידי הצגת תצהיר בדבר נסיבות העדר קיומו של רשיון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>