- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' בריגמן פטריסיו
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה באילת |
1854-02-11
1.5.2011 |
|
בפני : יואל עדן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: בריגמן פטריסיו |
| הכרעת-דין,גזר-דין,החלטה | |
הכרעת דין
על יסוד הודית הנאשם באמור בעובדות כתב האישום, אני מרשיע אותו בעבירה המפורטת בו.
ניתנה והודעה היום כ"ז ניסן תשע"א, 01/05/2011 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט
גזר דין
1.הנאשם הורשע, על פי הודייתו, בעבירה של נהיגה כשהוא שיכור – עבירה לפי סעיף 62 (3) לפקודת התעבורה, בכך שנמצא נוהג בתאריך 29.01.2011 שעה 03:25 ברכב ובבדיקה נמצא ריכוז אלכוהול של 500 מיקרוגרם.
2.הנאשם יליד שנת 1989, אוחז ברשיון משנת 2009 והוא נעדר עבר תעבורתי.
3.ב"כ המאשימה מפנה לגילו של הנאשם, לחומרת העבירה, לריכוז האלכוהול ולעובדה כי מדובר בעבירה שיש בה כדי לסכן את המשתמשים בדרך ועותר לפסילה ארוכה, קנס, פסילה מותנית ומאסר מותנה.
4.הנאשם מבקש לקצר את משך הפסילה. הנאשם זקוק לרכב לצרכי הגעה לעבודתו, כאשר הוא אומר כי החלופה לרכבו יכולה להיות נסיעה במוניות.
הנאשם נכה קטוע רגל.
5.לא יכול להיות חולק כי מדובר בעבירה חמורה. מדובר בריכוז גבוה של אלכוהול ונהיגה כשהנאשם שיכור ובכזה ריכוז של אלכוהול, משמעותה סיכון המשתמשים בדרך.
6.למרות האמור לעיל, אני מוצא כי לאור נסיבותיו המיוחדות של הנאשם, יש לסטות מרף הענישה המינימלי אשר נקבע.
יש להורות על שלילת רשיונו של הנאשם, אולם לאור נסיבותיו האישיות ולאור הצורך שלו לעשות שימוש ברכב, בין היתר, לצרכי הגעה לעבודתו, ובפרט בשים לב לנכותו, אני סבור כי יש לקצר את פרק הזמן בו תוטל פסילה.
7.בנוסף, יש לציין כי מדובר בעבירת התעבורה הראשונה בכלל של הנאשם והגם שהוא אוחז ברשיון פרק זמן קצר, אין להתעלם מנתון זה.
8.הנאשם ריצה פסילה מנהלית בת 30 יום ומשך הפסילה אשר יוטל יביא בחשבון גם את הפסילה המנהלית.
בנסיבותיו של הנאשם לא מצאתי לנכון להטיל מאסר מותנה.
9.ער אני לכך כי הענישה כפי שתפורט להלן יש בה כדי להקל עם הנאשם, אולם אני סבור כי יש לתת ביטוי לנסיבותיו האישיות ויש לקוות כי לא יהיה בענישה המתונה כדי להביא לכך שהנאשם לא יירתע מביצוע חוזר של עבירות מסוג זה.
10.לפיכך, אני מטיל בזה על הנאשם עונש כדלהלן:
פסילה בפועל - הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה וזאת לתקופה של 11 חודשים.
פסילה על תנאי – הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה וזאת למשך 12 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של שנתיים מהיום יעבור על אותה עבירה, או על עבירה נוספת מבין מניין העבירות המחייבות הפעלת התנאי, כמפורט בתקנות התעבורה ובתוספות לתקנות אלה.
קנס - קנס בסך 1,000 ש"ח . הקנס ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים שווים ורצופים. התשלום הראשון ישולם בתוך 30 יום מהיום ויתר התשלומים מידי 30 יום לאחר מכן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
