מדינת ישראל נ' ברגר
|
מ"ת בית משפט השלום חיפה |
17948-05-11
10.11.2011 |
|
בפני : אינאס סלאמה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: עומר ברגר |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה לעיון חוזר.
המשיב עומד לדין על עבירות של תקיפה, איומים ותקיפת שוטר.
ביום 19.5.11 החלטתי לשחרר את המשיב בתנאים שכוללים בין היתר הפקדה כספית, צו עיכוב יציאה, התחייבות עצמית וערבות צד ג'.
כעת מבקש המשיב לצאת לחו"ל על מנת להתחתן עם בחירת לבו אשר ממתינה לו שם. הבקשה מוגבלת בזמן והיא מתייחסת לתאריכים 19.11.11 עד 23.2.12.
התיק העיקרי קבוע ליום 12.3.12 ו- 15.3.12, כך שעד מועד חזרתו המתוכנן של המשיב לא אמור להתקדם דבר בתיק ולא אמור להיגרם כל נזק, עיכוב או הפרעה לניהול התקין של התיק.
התנגדותה של המבקשת לבקשה נובעת מכך שהיא חוששת להימלטות מאימת הדין. מה עוד שלדידה החתונה והזיקה שתהיה למשיב בחו"ל היא מחזקת חשש זה.
לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים החלטתי להיעתר לבקשה וזאת, בין היתר, בשים לב לזמן הרב שיחלוף עד שתתחיל שמיעת הראיות בתיק, לזמן הרב שחלף מאז שניתנה החלטתי ומבלי שהתנאים שקבעתי הופרו ע"י המשיב וכן לזכותו החוקתית של המשיב לחופש תנועה.
בנוסף, החלטתי להגדיל את הערבויות שהוטלו על המשיב על מנת למנוע כל חשש להימלטות מהדין, אף שחשש כאמור צריך שיהיה מבוסס ולא חשש בעלמא, כפי שהמצב הוא בתיק זה, שכן למשיב אין עבר פלילי ואין עבר של הימלטות מאימת הדין או ממשמורת חוקית כלשהי.
השורה התחתונה, שאני נעתר לבקשה ומאפשר את יציאתו של המשיב לחו"ל ובלבד שיופקד סך מזומן נוסף של 3,000 ₪ בקופת בית המשפט, בטרם היציאה וכן שתחתם התחייבות עצמית נוספת של המשיב וגם ערבות צד ג' נוספת, בסך 20,000 ₪ כל אחת וזאת מעבר לערבויות שניתנו בתיק זה בעבר.
בכפוף למילוי התנאים הנוספים שקבעתי, עיכוב היציאה מהארץ מבוטל מיום 19.11.11 עד 25.2.12.
זכות ערעור כחוק.
ניתנה והודעה היום י"ג חשון תשע"ב, 10/11/2011 במעמד הנוכחים.
אינאס סלאמה, סגן נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|