מדינת ישראל נ' בראנסי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
23794-01-11
20.3.2011
בפני :
יהודית אמסטרדם

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. מוחמד בראנסי
2. ראגב בראנסי

גזר-דין

גזר דין (בעניינו של נאשם 2)

גזר דין (בעניינו של נאשם 2)

א.פתח דבר

1.נאשם 2 (להלן: "הנאשם") הורשע עפ"י הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בביצוע העבירה שיוחסה לו בכתב האישום המתוקן: סיוע לתקיפה – עבירה לפי סעיף 31 בצירוף 381 (2) לחוק העונשין התשל"ז-1977. (להלן: "חוק העונשין").

2.עפ"י הנטען בכתב האישום המתוקן, הנאשם ביחד עם אחר (נאשם 1) הגיעו לחוף הצוק בתל-אביב על מנת לקבל שירותי מין מ-ל.ב. (להלן: "המתלוננת") תמורת תשלום אתנן.

עוד עפ"י הנטען, המתלוננת הסכימה לספק לנאשם ולאחר שירותי מין בזה אחר זה, אך התנתה זאת בכך שבעת קיום יחסי המין, אחד מהם יתרחק מהרכב, וזאת למען בטחונה.

הנאשם יצא איפוא מהרכב, ואילו האחר החל בקיום מגע מיני עם המתלוננת, אך במהלכו הוא הכאיב למתלוננת, וזאת על אף הפצרותיה שיחדל מכך.

הנאשם התקרב לרכב, ואז הודיעה המתלוננת לאחר שאינה רוצה עוד בקיום ההליך המיני עמו, האחר תפס אותה בחוזקה בגרונה ובזרועה, ואילו הנאשם חסם בגופו את פתח דלת הרכב בו התקיים המגע המיני, ואחז את המתלוננת בידה.

3.כתוצאה מהסיוע שהגיש הנאשם לאחר כמפורט לעיל, הוא איפשר לו לתקוף את המתלוננת. האחר אף איים על המתלוננת כי ירצח אותה, ונטל מתיקה 400 ₪.

לאחר נטילת הכסף עזבו הנאשם והאחר את המקום.

4.במסגרת הסדר הטיעון תוקן כתב האישום, באופן שעובדות כתב האישום המקורי שונו, ולנאשם לא יוחס עוד ביצוע עבירה חמורה של שוד בנסיבות מחמירות (בחבורה) אלא כאמור, עבירה של סיוע למעשה תקיפה.

ב.הסדר הטיעון

5.ב"כ המאשימה הגיע להסדר טיעון עם הנאשם ובא-כוחו, וכתב האישום תוקן כמתואר לעיל.

התביעה אף הגיעה עם הנאשם להסדר טיעון לעניין עונשי, ובאי-כוח הצדדים עתרו לביהמ"ש להטיל על הנאשם עונש של מאסר על-תנאי בגין כל עבירת אלימות פיזית.

יוסף, כי עפ"י הסדר הטיעון בעניינו של האחר, לגביו התבקש עונש של שלושה חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, מאסר על-תנאי ופיצוי למתלוננת.

ג.עברו של הנאשם

6.לנאשם עבר פלילי הכולל עבירות אלימות: תקיפה בנסיבות מחמירות ותקיפה הגורמת לחבלה של ממש (הרשעה משנת 2002), וכן תגרה במקום ציבורי (הרשעה משנת 2002). כמו-כן הורשע הנאשם בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו (הרשעות משנים 2003 ו- 2006), ואיומים (הרשעה משנת 2005).

בגין ההרשעה האחרונה הוטל על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה בת חמישה חודשים (כולל הפעלת מאסר על תנאי) עונש זה ריצה הנאשם בעבודות שירות בבית חולים "מאיר" בכפר-סבא.

ד.טיעוני ב"כ המאשימה

7.ב"כ המאשימה הסביר הסכמת התביעה להסדר הטיעון בכך שחלקו של הנאשם מבחינת הפעלת האלימות כנגד המתלוננת היה מצומצם ביותר.

עוד טען, כי בבסיס הסדר הטיעון ניצבת עמדתה של התביעה המבקשת לאזן בין שני הנאשמים, כשלאחד מהם (האחר) אין הרשעות קודמות, ואילו לנאשם שבפני יש הרשעות קודמות, אך כאמור, הוא לא נקט באלימות קשה כנגד המתלוננת, ומעורבותו התמצתה באחיזת המתלוננת בידה וחסימת פתח הרכב בו קיימה יחסי מין עם האחר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>