מדינת ישראל נ' בצון(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום פתח תקווה |
4048-07-12
1.8.2012 |
|
בפני : נאוה בכור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אלירן בצון (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
1.בפניי בקשה להארכת מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו ובצידה כתב אישום המייחס לו עבירות של חבלה או פציעה כשהעבריין מזוין ותקיפה – כמפורט בכתב האישום נשוא הבקשה.
2.לא היתה מחלוקת בין הצדדים באשר לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר.
3.בהמשך לעתירת ב"כ המשיב וזאת נוכח טעמיו כפי שהובאו ביום 11/7/12 בפני כב' השופטת קמיר-וייס בדבר גילו הצעיר של המשיב, היעדר עבר פלילי למעט תיק אחד שהסתיים ללא הרשעה, היעדר מסוכנותו לטעמו ונסיבות האירוע נשוא כתב האישום.
ב"כ המשיב הציע את בית הוריו של המשיב כמקום חלופת מעצר בפיקוח אחיו, וציון מספר ערבים אפשריים שיוצעו לשירות המבחן.
4.תסקיר המעצר הוגש לדיון היום, ובסופו של דבר לא המליץ שירות המבחן על שחרורו של המשיב ממעצר.
שירות המבחן סוקר את תולדות חייו של המשיב, את הדינאמיקה המשפחתית ואת אי התאמתם של הוריו להוות גורם מפקח עליו אם מחמת היעדר כוחות מתאימים של האם שמתקשה בסמכות הורית וכן בנוגע לאב בשל עבירות אלימות במשפחה לחובתו כאשר זה מתקשה בסמכות הורית מול ילדיו.
המשיב עצמו שולל שימוש באלימות פיזית כלפי המתלוננת, לא גילה כל התייחסות לבעייתיות אפשרית בהתנהגותו תוך שהוא מדגיש התנהלות תעסוקתית תקינה.
בנוגע לשתיית אלכוהול – זו מתוארת כמזדמנת בסופי שבוע בלא הגעה למצבי שכרות ואובדן שליטה.
סופו של דבר, בהתייחס שירות המבחן לקשיים בהסתגלות למסגרות, מערכות תמיכה חלשות, מאפייני אלימות המיוחסים לו והיעדר מעורבות פלילית משמעותית בעברו – הוגדרה מידת מסוכנותו כבינונית.
5.בנסיבות אלה ולמרות תסקיר המעצר עתר ב"כ המשיב לשחרורו לחלופת מעצר בבית הוריו, לרבות בפיקוח אחיו, עוז ודודו, אברהם בצון – שלא הוצעו בפני שירות המבחן ומשכך גם לא נבדקו על ידו.
6.לא ניתן להתעלם מחומרת המיוחס למשיב בכתב האישום נשוא הבקשה כאשר בשעת חצות ב-9/3/12, בקיוסק בפתח-תקווה, שפך על גופה של המתלוננת משקה בירה ובהמשך פצע אותה כשהוא נושא נשק קר בכך שהיכה בראשה באמצעות בקבוק וגרם לה פגיעה בקרקפת.
בצד זאת לא ניתן להתעלם מגילו הצעיר של המשיב והיעדר עבר פלילי משמעותי לחובתו באופן המטה את הכף לעבר בחינה מדוקדקת של אפשרות מציאת חלופת מעצר בעניינו וזאת בצל המצוין בתסקיר המעצר כפי שפורט לעיל.
7.בנסיבות אלה, אני סבורה כי יש להידרש לתסקיר מעצר משלים ובו בחינה של מפקחים נוספים שהוצעו אך בשיהוי משמעותי ולא נבדקו על ידי שירות המבחן – ועל כן יידחה הדיון לצורך כך ליום 15/8/12, שעה 09:30.
8.המשיב יישאר במעצר עד החלטה אחרת ויובא לדיון באמצעות שב"ס.
9.עותק הפרו' יישלח לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום י"ג אב תשע"ב, 01/08/2012 במעמד הנוכחים.
נאוה בכור, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|