מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' בלייב(עציר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' בלייב(עציר)

תאריך פרסום : 26/09/2010 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום אשדוד
26471-09-10
21/09/2010
בפני השופט:
אריאל ברגנר

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
אולג בלייב (עציר)
החלטה,החלטה,החלטה

החלטה

לפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, וזאת במקביל להגשת כתב אישום בו מיוחסות למשיב עבירות של גניבה והתפרצות למקום מגורים.

לאור העובדה כי המשיב הודה במיוחס לו בכתב האישום הרי שיש בכך כדי להוות קביעה לגבי ראיות לכאורה לצורך בקשה זו.

בשאלת קיומה של עילת מעצר חלוקים הצדדים. המבקשת טוענת כי למרות שבבקשתה טענה כי המשיב ביצע עבירת רכוש שאינה עומדת בהלכת פרנקל רוסלן הרי שלאור עברו הפלילי המכביד, קיימת עילת מסוכנות המצדיקה את השארת המשיב במעצר עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו. מנגד, טוען בא כוח המשיב כי לאור העובדה שמדובר בעבירת רכוש הרי שעבירה זו אינה מקימה עילת מעצר וגם נסיבות ביצוע עבירות שלא היו מלוות באלימות כלשהי וכן לאור העובדה שלא נטען כי בעברו של המשיב עבירות אלימות הרי שאין עילת מעצר.

בטרם אקבע האם קיימת עילת מעצר שמשמעותה למעשה כי במעשיו של המשיב קיימת מסוכנות שמתבטאת בנטייתו הטבעית לחזור ולבצע את אותה עבירה גם אם ישוחרר אני סבור כי יש מקום לקבל תסקיר של שירות המבחן בעניין זה (ר' בש"פ 11192/07 דורון בראט נ' מדינת ישראל) (כב' השופט רובינשטיין), על מנת שיבחן את מסוכנותו של המשיב ומכאן אוכל לקבוע האם קיימת עילת מעצר.

לפיכך, אני מורה על שירות המבחן להגיש תסקיר מעצר בעניין זה.

נדחה לקבלת תסקיר מעצר ליום 24/10/10 בשעה 15:30.

עד למועד הנדחה שירות המבחן יגיש תסקירו.

המזכירות תשלח העתק הפרוטוקול לשירות המבחן עוד היום וגם באמצעות הפקס.

המשיב ייעצר עד להחלטה אחרת.

המשיב יובא על ידי הלווי/שב"ס.

ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"א, 21/09/2010 במעמד הנוכחים.

אריאל ברגנר, שופט

החלטה

לא ברורה עמדתו של המשיב לפיה בחר שלוותר על האפשרות לקבלת תסקיר שירות המבחן אך זו זכותו.

בנסיבות אלה, כאשר מדובר על עבר פלילי מכביד הכולל עבירות רכוש רבות, אני סבור כי קמה עילת מעצר למעצרו של המשיב שכן שחרורו יביא למסוכנות ולחשש להישנות ביצוע העבירות.

לאור האמור לעיל אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"א, 21/09/2010 במעמד הנוכחים.

אריאל ברגנר, שופט

החלטה

אני מבטל את החלטתי הקודמת בעניין הארכת המעצר עד תום ההליכים והחלטתי שמלפני כן בה הוריתי על קבלת תסקיר שירות מבחן ועל קיום דיון ב- 24/10/10 תישאר על כנה.

ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"א, 21/09/2010 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ