חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' בלאי(אסיר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
1958-12-09
5.9.2010
בפני :
עירית וינברג-נוטוביץ

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
בסנטו בלאי (אסיר)
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

אני מורה על צירוף ת.פ. 24456-06-10 לתיק זה ומרשיעה את הנאשם על פי הודאתו בעובדות כתב האישום ובעבירות של הפרת הוראה חוקית ואיומים לפי סעיפים 287 (א) ו-192 לחוק העונשין תשל"ז-1977.

ניתנה והודעה היום כ"ו אלול תש"ע, 05/09/2010 במעמד הנוכחים.

עירית וינברג-נוטוביץ, שופטת

גזר דין

ביום 17.1.10 הוצג הסדר טיעון מותנה בקבלת תסקיר חיובי.

בינתיים הסתבך הנאשם בביצוע עבירות נוספות נשוא התיק המצורף ולפיכך הגיעו הצדדים היום להסדר לפיו יוטלו על הנאשם 10 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו, מאסר על תנאי וקנס.

על פי כתב האישום בתיק העיקרי ביום 28.11.09 לפנות בוקר המתינו המתלוננים להסעה . באותן נסיבות ניגשו הנאשם ואחר וביקשו מהמתלוננים סיגריה והמתלוננים השיבו כי אינם מעשנים.

הנאשם והאחר התרחקו מהמקום, שבו אל המתלוננים ודרשו מהם כסף ובהמשך ניגש הנאשם לשני המתלוננים , אחז בהם וביקש מהם כסף.

בתגובה מסר אחד המתלוננים לנאשם שטר של 50 ₪.

לפיכך הורשע הנאשם בעבירה של דרישת נכס באיומים.

על פי כתב האישום בתיק המצורף ביום 6.1.10 שוחרר הנאשם בתנאים מגבילים וביום 9.6.10 עזב הנאשם את הבית בו היה נתון במעצר בית והגיע אליו חזרה כשהוא נתון תחת השפעת אלכוהול וחיפש בבית סכין.

אחיו של הנאשם ניסה למנוע ממנו לצאת מן הבית והזעיק את המשטרה. באותן נסיבות איים על אחיו כי יהרוג אותו.

לפיכך הורשע בעבירות של הפרת הוראה חוקית ואיומים.

הנאשם יליד 1990, לחובתו גמר דין ללא הרשעה בבית משפט לנוער בעבירות של דרישת נכס באיומים, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והעלבת עובד ציבור.

בעניינו של הנאשם התקבל תסקיר שירות מבחן שניתן להגדירו כתסקיר שלילי. הנאשם התקשה לקחת אחריות על מעשיו, ציין כי היה נתון תחת השפעת אלכוהול, אך שלל התמכרות וצורך בטיפול.

שירות המבחן ציין כי קיים סיכון להישנות העבירות בעתיד.

ב"כ המאשימה טענה כי לאור חומרת העבירות והתסקיר השלילי תוך התחשבות בהודיית הנאשם, החסכון בזמן שיפוטי ותיקון כתב האישום בתיק העיקרי תוך מיתונו, העונש המוצע הינו ראוי ויש לכבדו.

הסנגור ביקש להדגיש את תקופת מעצרו הממושכת של הנאשם, את העובדה שהנאשם שהה כחמישה חודשים בתנאי מעצר בית מלא.

עוד הוסיף כי תיקון כתב האישום בתיק העיקרי מקורו בדו"ח של פקח שהיה במקום שציין כי הנאשם ניסה להרגיע את שותפו לביצוע העבירה.

הסנגור ביקש להתחשב בעונש המאסר ולהשית על הנאשם קנס מתון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>