ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
26037-02-11
02/06/2011
|
בפני השופט:
מרדכי פלד
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
גנאדי בירמן
|
הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
בהסתמך על הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום, אני מרשיע אותו על פי סעיף 186 (א) לחוק העונשין התשל"ז-1977.
ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תשע"א, 02/06/2011 במעמד הנוכחים.
מרדכי פלד,
סגן נשיא.
גזר דין
בתאריך 1.6.2010, בהיותו ברח' גולדה, בחולון, החזיק הנאשם ברשותו, במכוניתו, סכין ללא היתר כדין.
לחובת הנאשם עבר פלילי שעיקרו עבירות רכוש, והוא אף ריצה עונש מאסר, וכן רשומה לחובתו עבירת אלימות. עם זאת, יש לציין כי הנאשם ריצה את עונש המאסר בשנת 98', ועבירת האלימות היא משנת 96'. מאז לא נרשמו לחובתו אירועים אלימים נוספים.
ככלל, יש לראות חומרה בהחזקת סכין שלא כדין, בשים לב שזו עלולה לשמש למטרות אלימות. עם זאת, בעניינו של הנאשם, אתן דעתי להודאתו באשמה ולכך שההרשעה שרשומה לחובתו בעבירת אלימות, הינה משנת 98' ומאז לא ביצע עבירה שעניינה אלימות, כאשר התביעה גם ציינה כי אין לחובתו תיקים פתוחים .
בנסיבות אלו, ובשים לב לנסיבות בהן נמצאה הסכין, כפי שפורטו ע"י הסנגור, ניתן באופן חריג להימנע מהטלת מאסר, בדרך של עבודות שירות, כפי שעתרה התביעה.
אשר על כן אני גוזר עליו כדלקמן:
א.8 חודשי מאסר, שיהיו על תנאי למשך 3 שנים מהיום, והתנאי שלא יעבור עבירה על פי סעיף 186 (א) לחוק העונשין, במשך תקופת התנאי.
ב.קנס כספי בסך 3000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-4 תשלומים, חודשיים, שווים ורצופים של 750 ₪ כ"א, הראשון בהם ב- 1.8.2011.
הובהר לנאשם כי אם אחד מהתשלומים לא ישולם במועדו, יעמוד הקנס, במלואו, לפרעון מיידי.
ג.בנוסף, יחתום הנאשם על התחייבות בסך 5000 ₪, שלא יעבור עבירה על פי סעיף 186 (א) לחוק העונשין. תוקף ההתחייבות למשך שנתיים מהיום. אם לא יחתום מיד, ייאסר למשך 4 ימים.
ד.סכין ששימשה כמוצג – תושמד.
זכות ערעור בתוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תשע"א, 02/06/2011 במעמד הנוכחים.
מרדכי פלד,
סגן נשיא.
הוקלד על ידי: אורלי אמברצ'י