מדינת ישראל נ' ביטון(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום אילת |
24936-06-11
15.6.2011 |
|
בפני : יואל עדן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אשר ביטון (עציר) |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
בנסיבות העניין ועל מנת לאפשר קבלת החלטה סופית על ידי ב"כ המשיב ביחס לשאלת ייצוגו של המשיב, אני מורה כי הדיון יתחדש בשעה 14:10.
אני מורה כי בשלב זה המשיב יהיה במעצר עד החלטה אחרת.
ניתנה והודעה היום י"ג סיון תשע"א, 15/06/2011 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט
החלטה
זוהי בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים.
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המיחס לו בשני אישומים שתי עבירות של סחר בסם מסוכן.
על פי האישום הראשון, מיוחסת עבירת סחר בסם מסוכן מסוג קוקאין בתאריך 01.06.11, ועל פי האישום השני מיוחסת למשיב עבירת סחר בסם מסוכן מסוג קוקאין מיום 03.06.11.
ב"כ המשיב מבקש לדחות את מועד הדיון על מנת ללמוד את חומר החקירה. ב"כ המבקשת מסכים לבקשה.
ב"כ המשיב עותר לכך כי המשיב יוכל להשתחרר למשך מספר שעות לצורך הגעה לבת המצווה של בתו. ב"כ המבקשת מתנגד.
עבירות סחר בסמים מקימות עילת מעצר סטטוטורית. העבירות האמורות בכלל, ונסיבות ביצוע העבירות, לכאורה, על ידי המשיב, יש בהן כדי ליצור תמונת מסוכנות של ממש העולה מהמשיב.
ההלכות העקביות והברורות ביחס לשאלת מעצר עד תום הליכים של סוחרי סמים, הינן כי דינו יהיה מעצר עד תום ההליכים, וזאת בשל המסוכנות הרבה בשילוב עם האפשרות לביצוע העבירות גם כאשר הנאשמים בתנאי מעצר בית.
אין להקדים כעת את המאוחר, ודיון בבקשה לגופו של עניין, לרבות לשאלת קיומן של ראיות לכאורה, יתקיים לאחר שיילמד חומר החקירה על ידי ב"כ המשיב, ואולם כבר עתה ניתן לומר כי בשים לב לחומר החקירה, בשים לב למסוכנות הרבה העולה מהעבירות נשוא כתב האישום, וכן בשים לב לעברו של המשיב, אני סבור כי אין להעתר לבקשה הואיל וכבר עתה ניתן לומר כי על פני הדברים עולה מסוכנות של ממש, ואינני סבור כי יש לאפשר יציאה לאירוע כאמור בשל המסוכנות האמורה.
אינני נדרש להכרעה בשאלת הסמכות בין אם היא לבית המשפט, ובין אם היא עניין לנהלי השב"ס, בשים לב לכך שהחלטתי עניינה עילת המעצר עצמה ולא בקשה לשחרור כזה או אחר שלאחר החלטה על מעצר עד תום ההליכים.
אשר על כן אני מורה כי המשיב יהיה במעצר עד החלטה אחרת.
הדיון ידחה לבקשת ב"כ המשיב ליום 22.06.11 שעה 12:00.
המשיב יובא על ידי שב"ס.
ניתנה והודעה היום י"ג סיון תשע"א, 15/06/2011 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט
הוקלד על ידי: שני פרידמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|