מדינת ישראל נ' בטואשוילי(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום תל אביב - יפו
51835-03-11
29.5.2011
בפני :
שמאי בקר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
כמאל סייאם (עציר)
החלטה

החלטה

נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו פריצה, יחד עם אחר – שנעצר בינתיים עד תום ההליכים, לשתי דירות וגניבה מתוכן. בשתי הדירות התעוררו בעלי הבתים, לקול הפורצים הבלתי קרואים.

לחובת המשיב לא פחות מ-24 הרשעות קודמות, במגוון עבירות, החל באלימות קשה, עבור בעבירות רכוש, וכלה בעבירות סמים, לרבות עבירות של הפרת הוראה חוקית.

ההגנה מדגישה כי העבירה האחרונה של המשיב היא מלפני מספר שנים, ונכון הדבר שכך, אולם רק מן הטעם כי הוא היה במאסר משך השנים האחרונות, כאשר האחרון והארוך שביניהם הוא בן 5 שנים ו-3 חודשים.

חרף כל האמור לעיל ביקשנו את שירות המבחן לבדוק אם מתאים המשיב להיכנס בגדרו של חריג מן הכלל, לפיו שלב ריצוי העונש הוא השלב הנכון לגמילה ולטיפול.

היום מונח בפני תסקיר שירות המבחן, אותו תוקפת ההגנה, כאשר השירות התרשם כי מדובר באדם שפשוט אינו מתאים לקליטה בקהילה סגורה. שירות המבחן התרשם כי מדובר באדם המביע רצון מילולי בלבד להשתקם, ואילו בפועל הוא מתנהל בפאסיביות ואין לו הכוחות הדרושים – אפילו נניח קיומו של רצון – להתמודד עם מצבו.

רק לאחרונה קבע בית המשפט העליון (כבוד השופט עמית) בעניינו של אחר, אמיר אזולאי, בעל רקורד דומה, כי החלטת בית משפט זה לשולחו לגמילה ולשיקום לא היתה במקום, נוכח פריצות לדירות ועבר כבד, והכל חרף תסקיר חיובי.

קל וחומר אפוא שבהינתן אותן נסיבות ממש, כאשר ברקע תסקיר שלילי, אשר אומר ברחל בתך הקטנה כי המשיב אינו מתאים לגמילה, שדינו – מעצר עד תום ההליכים. הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח העובדה כי חברו של המשיב לכתב האישום נשלח לאחרונה אף הוא למעצר עד תום ההליכים.

אני עוצר אפוא את המשיב עד תום ההליכים.

רשמתי לפני כי התיק קבוע כבר בפני כבוד השופט לנדמן.

3 שיחות טלפון על חשבון המדינה, לרבות לטלפונים סלולאריים.

המזכירות תשלח העתק ההחלטה לשירות המבחן, בתודה.

ניתנה והודעה היום כ"ה אייר תשע"א, 29/05/2011 במעמד הנוכחים.

שמאי בקר, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>