חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' בונפד

: | גרסת הדפסה
פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
6465-10-13
16.2.2014
בפני :
דוד לנדסמן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
יוסף בונפד – נוכח עו"ד אמיגה
החלטה,החלטה,החלטה,גזר-דין

החלטה

זו החלטה בדבר טענת ב"כ הנאשם כי אין מקום להורות על הפעלת מאסר מותנה התלוי ועומד נגד הנאשם.

על פי גליון הרשעות קודמות של הנאשם, הורשע הנאשם בבית המשפט לתעבורה מרכז בתיק

8156-03-11 בגין עיברות שקשורות לנהיגה בשיכרות ונידון - בין היתר – לעונש מאסר מותנה של 9 חודשים למשך 3 שנים. (להלן: "תיק התנאי").

ב"כ הנאשם טוען כי פרוטוקול של אותו דיון אינו ברור וכי "אדם מן המנין" אינו יכול לדעת מה החוק או הסעיף העבירה המפעיל את התנאי.

כב' השופט קדמי בספרו "סדר הדין בפלילים" (עמ' 1686) כותב:

" עבירה נוספת היא העבירה שביצועה מפר את התנאי, ומקים בסיס להפעלת העונש המותנה. אשר על כן, על בית המשפט להקפיד ולהגדיר את העבירה "הנוספת" בצורה ברורה; וזאת – הן על מנת שלא יהיה ספק מאלו "עבירות" על הנאשם לשמור על נפשו, לבל יופעל העונש המותנה, והן על מנת למנוע מחלוקת בעת שמתבקשת ההפעלה"

" עבירה נוספת" ניתן לקבוע ע"י סעיף העבירה או קביעת סוג העבירה......" ברם כאמור, ראוי לנהוג בהקשר זה בזהירות יתרה, וספק יפורש תמיד לטובת הנאשם".

עיון בפרוטוקול גזר הדין "בתיק התנאי", שנערך בכתב יד, הינו "תמציתי", בלשון המעטה, קשה מאוד לפענח את טיעוני ב"כ הצדדים אבל בעיקר לא ברור על אלו עבירות הוטל המאסר המותנה .

צויין על "עבירות בניגוד ל- 62 ( ? ) סע' 67 לפק'".

לא ברור לי אם הכוונה לסעיף 62 (1) או 62 (2) או שמא סעיף 62 (3) וזאת בהנחה שאכן מדובר בעבירה על פקודת התעבורה אבל כתוב רק " לפק' " - לא כתוב איזה פקודה. אולי פקודת העיריות?! (לדוגמא)

יתכן ואם היה צויין "פ"ת", זה היה מצמצם את האפשרות ובהקשר של משפט תעבורה, ניתן היה להסיק כי מדובר בעבירה על "פקודת התעבורה" אבל לא כך המצב.

ב-ע"פ (מחוזי ב"ש) 6439/09 מ"י נ' שחאתית נקבע כי :

"הדברים האמורים להיות ברורים כך שכל נאשם יכול להבין את הצפוי לו במידה ויבצע עבירות נוספות"

גם בתיק תת"ע (פ"ת) 2308-07-12 מ"י נ' מחלוף נאמר כי :

"ניסוחו של גזר דין צריך להיות כזה שאינו משתמע לשני פנים שמא עלול הוא להתפרש בניגוד לכוונתו של בית המשפט".

מדובר במאסר מותנה שמשמעות הדבר, שאם הנאשם אכן הפר את התנאי, על בית המשפט "לשלוח אותו לכלא" ל – 9 חודשים.

נוכח אי הבהירות וספק לגבי מהות התנאי, אין אני רואה מקום להפעלת התנאי ובמקרה כזה, הספק חייב לפועל לטובת הנאשם.

לכן, אני קובע כי המאסר המותנה אינו בר הפעלה .

ניתנה והודעה היום ט"ז אדר תשע"ד, 16/02/2014 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>