מדינת ישראל נ' בו מוסא(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום רחובות |
15673-04-12
16.4.2012 |
|
בפני : שרון קיסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מוחמד עווד בו מוסא (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק.
על פי כתב האישום, בתאריך 11.4.12 נמצא המשיב בשטח מדינת ישראל מבלי שיש בידו היתר כדין.
ביחד עם כתב האישום הוגשה כנגד המשיבים בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים.
ב"כ המשיב אינו חולק על קיומן של ראיות לכאורה ומבקש לשחרר את המשיב לחלופת מעצר תוך שהוא מדגיש כי אין עבירה נלווית לעבירת השהייה שלא כדין והמשיב נכנס לתחומי מדינת ישראל לצורך חיפוש עבודה בשל מצבו הכלכלי הקשה.
ב"כ המבקשת עותרת למעצרו עד תום ההליכים תוך שהיא מדגישה כי למשיב הרשעות קודמות בעבירות זהות, הוא ריצה מאסר בפועל ותלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי.
נקבע לא אחת כי יש חשש כבד להימלטות מהדין כאשר המשיב הוא שוהה בלתי חוקי (בש"פ 8567/06 מוחמד דאפר נ' מדינת ישראל).
במקרה זה, למשיב הרשעות קודמות בעבירות זהות, בגינן ריצה מאסר בפועל. רק ביום 13.7.2011 נגזר דינו למאסר בפועל למשך והוטל עליו מאסר על תנאי, כאשר זמן קצר לאחר מכן, בעוד המאסר על תנאי תלוי ועומד נגדו, נכנס לתחומי הארץ פעם נוספת ללא היתר.
בנסיבות אלה, נראה כי דבר אינו מרתיע את המשיב מלהמשיך ולהיכנס לישראל שלא כחוק לפיכך, איני סבורה כי ניתן לתת בו אמון ולשחררו לחלופת מעצר.
יפים לעניין זה דבריה של כב' השופטת נאור בבש"פ 6147/05 אבו יאסין נ' מדינת ישראל:
"בצדק נדחתה הבקשה לחלופת מעצר, עקב היעדר אמון בעורר. אכן, יתכנו מקרים בהם ניתן יהיה לצמצם את החשש להימלטות הדין באמצעות חלופת מעצר בדמות הפקדה כספית (ראו והשוו: בש"פ 3756/05 טרשאן נ' מ"י (טרם פורסם)), אך יש לזכור כי "חלופת מעצר מבוססת על אמון בנאשם שיקיים את התנאים המגבילים" (בש"פ 723/99 פלוני נ' מ"י (לא פורסם)) וכי אמון הוא "תנאי הכרחי לשחרור לחלופת מעצר" (בש"פ 5062/04 אלחרוב נ' מ"י (לא פורסם)). אמון זה לא מתקיים במקרה שלפנינו. התנהגות העורר בעבר, כפי שקבע בית המשפט המחוזי בהחלטתו, מלמדת כי אין עוד ליתן אמון בהתחייבויותיו שלא להיכנס לישראל.
6.לסיכום, כשמדובר במי שכבר הורשע בעבירה זו, ושמאסר על תנאי התלוי ועומד כנגדו לא הרתיע אותו מלחזור ולעבור עבירה זו פעם נוספת - תוך הפרה של התחייבויות מפורשות קודמות שלא לעשות כן – אין מקום להסתפק בחלופת מעצר. מטעם זה, אין מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי."המחו"""
נוכח כל האמור לעיל אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים.
ניתנה והודעה היום כ"ד ניסן תשע"ב, 16/04/2012 במעמד הנוכחים.
שרון קיסר, שופטת
קלדנית: איילת סוסן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|