מ"י
בית משפט השלום באר שבע
|
3341-12-10
08/12/2010
|
בפני השופט:
נסר אבו טהה
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ראובן באבבאי (עציר)
|
|
החלטה
1.זוהי בקשה שלישית להארכת מעצרו של החשוד על רקע החשד לביצוע עבירות של קשירת קשר לפשע, ייבוא סמים מסוכנים לארץ וסחר בסמים ביחד עם אחרים בחודש ספטמבר 2010 וכן בחודש דצמבר 2010.
2.צודק הסנגור, כי בהארכת מעצר שלישית נתבע מהמבקשת רף ראייתי גבוה יותר לחשדות המיוחסות לחשוד בבקשה, ובעיקר לחשוד שמשתף פעולה בחקירה.
3.על רקע המבחן שנקבע בהלכות בית המשפט העליון, עיינתי בחומר החקירה ומצאתי אף ראיות לכאורה הקושרות את החשוד למעשים המיוחסים לו בבקשה.
4.התשתית הראייתית נשענת על האזנות סתר הן לחשוד והן למעורבים אחרים.
5.החשוד נחקר אתמול, כאשר הוצגו בפניו חלק מהאזנות הסתר. בתשובותיו בחר פעם להשיב במילים "זה לא נוגע אליי" או "אין לי מה להגיד" ובחלק מהתשובות ניסה לתת הסבר, לפחות בנוגע להעברות הכספיות שלגרסתו עשה אותן על רקע הלוואה ועזרה לאחרים. עוד מסר, כי יתכן שבוצעו באמצעות אחר לבקשתו.
6.החשוד לאורך כל חקירתו, טען שאין לו כל קשר למעשים ולחשדות המיוחסות, חרף היכרותו עם חלק מהמעורבים.
7.החשוד בחקירה הנוספת מהיום, שוב משהוצגו בפניו חלק מהשיחות המוקלטות, בחר לשמור על זכות השתיקה (עמוד 2 להודעתו מהיום).
8.החשוד משיב בחקירה זו: "אני אומר לך בוודאות שאני לא מדבר על שום חבילה מכיוון שלא ידעתי על שום משלוח של חבילה. מה תוכן השיחה היה אני לא זוכר. אם אשמע את התוכן אולי אצליח לשחזר מה קרה לפני מספר חודשים ואני אדע על מה דיברתי".
9.מעיון בהודעת החשוד דהיום גם בעמוד 2, כאשר החוקר מוסר לחשוד, כי החבילה הראשונה של הסם מסוג קוקאין במשקל 130 גרם הגיעה לארץ ביום 21.9.2010, ובתאריך 24.9.2010, בשיחה מספר 2114 מהאזנת הסתר, וכן 48422/20/10, מתקיימת שיחה בין החשוד העיקרי לבין החשוד שבפניי, המלל בין שני הדוברים מעיד לכאורה על ידיעת החשוד בדבר הגעת החבילה לארץ.
10.החשוד בתשובתו לחוקר מסר: "אני לא יודע. אני לא זוכר. אני רוצה לשמוע בתוכן כלל השיחה אולי אני אזכור".
11.גם בציטוטים אחרים מהאזנות הסתר, שאין מקום להמשיך ולפרט אותם, יש בדברים שהוחלפו ביניהם כדי לבסס מעל לחשד סביר הקושר את החשוד, לרבות ידיעתו בדבר מעשיהם של האחרים, הן להגעת הסם לארץ והן לתשלום עבורו. חשד זה טרם הוסר, בשים לב לתשובות החשוד.
12.אין מחלוקת, כי סוג העבירות ונסיבות ביצוען מקימה עילת מעצר כנגד החשוד.
13.יש מקום להמשיך ולהציג בפני החשוד את יתר החומר שלטענת המבקשת מקים ראיות הקושרות את החשוד למעשים המיוחסים לו ולקבל את תגובתו.
14.יחד עם זאת, הנני מורה לרשות החוקרת להשמיע לחשוד את תוכן השיחות, על מנת שתהיה לו אפשרות למסור גרסה באופן ברור וגם כדי לא להותיר פרשנויות מחמירות עם החשוד, היה ויימצא הסבר המניח את הדעת.
15.הנני נעתר לבקשה ומורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 12.12.2010 שעה 14:00.
ניתנה והודעה היום א' טבת תשע"א, 08/12/2010 במעמד הנוכחים.
נסר אבו טהה, סגן נשיא
הוקלד על ידי: שולה פרץ