מדינת ישראל נ' ארפי(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום פתח תקווה |
35099-07-10
14.9.2010 |
|
בפני : שירי רפאלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: יום טוב ארפי (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
אין ספק כי בתיק זה מתמשכת הגשת התסקיר מעל ומעבר לסביר. הלכה היא, כי בנסיבות כאלה על ביהמ"ש לשוב ולשקול האם ניתן לייתר את התסקיר ולשחרר את המשיב לחלופה בלא תסקיר.
למשיב שלפני מיוחס בכתב האישום רצף מעשים של אלימות במשפחה המעידים לטעמי על מסוכנות לא מבוטלת למתלוננת, ולכך מצטרפות הרשעות רבות בעבר, לרבות ריצוי מאסרים בפועל, וכן כתב אישום נוסף התלוי ועומד נגדו בעבירות של אלימות במשפחה כנגד אותה מתלוננת.
הוצע לי לשחרר את המשיב כבר היום לחלופה בבית מכר בפתח תקווה, במעצר בית, בפיקוח המכר. שוחחתי עם המפקח המוצע, והתחוור כי הוא אינו יכול לפקח על המשיב ברציפות, אלא נזקק למפקח נוסף אשר לא הוצע.
כאשר אני בוחנת את המסוכנות הגלומה במשיב, בפרט כאשר מדובר בעבירות של אלימות במשפחה וסכסוך בין בני זוג, אין חלופה זו מניחה את דעתי ואיני מוצאת בה די על מנת לאיין את המסוכנות, ולשחרר כבר היום את המשיב.
בנסיבות אלה, רואה אני לקבוע מועד נדחה נוסף לדיון בבקשה, וזאת על מנת לעיין בתסקיר אשר יש להתפלל כי יונח סוף כל סוף על שולחן ביהמ"ש, ולחילופין לבחון חלופה אחרת, איתנה יותר, ככל שיהיה בידי המשיב להציעה.
אציין מבלי לקבוע מסמרות, כי לעניין זה תסכון, אם בכלל, חלופה מרוחקת ממגורי המתלוננת ובפיקוח מפקח איתן ומציב גבולות.
קובעת דיון נוסף בבקשה ליום 21.9.10 שעה 10.00.
המשיב יובא באמצעות שב"ס.
אני מעלה על הכתב, כי המשיב שלפני נתון במעצר כבר מחודש יולי 2010, דהיינו חלפו להם גם תקופת שמונה שבועות אשר שירות המבחן מודיע שוב ושוב שהוא נזקק להם לצורך הכנת תסקיר לגבי עצור (הארכה אשר כשלעצמה מקוממת ומתסכלת לאין שיעור). אני מורה איפוא, כי על שירות המבחן לתת עדיפות לאלתר להכנת תסקיר לגבי המשיב שלפני, ועליו לעשות כן במועד שקצב ביהמ"ש. אם שוב לא יוגש תסקיר, ישקול ביהמ"ש בכובד ראש לזמן את קצין המבחן ביהמ"ש על מנת שייתן תסקיר בעל פה.
ניתנה והודעה היום ו' תשרי תשע"א, 14/09/2010 במעמד הנוכחים.
שירי רפאלי, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|