מדינת ישראל נ' אפרתי(אסיר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
2383-11-09
2.5.2010
בפני :
מרדכי פלד

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. אמיר אפרתי - נדון
2. פליקס חלפון
3. אהוד דאר

גזר-דין

גזר דין - נאשמים 2 ו-3 בלבד

שני הנאשמים שבפניי, פליקס חלפון ואהוד דאר, נותנים את הדין בגין קשר שקשרו בצוותא עם אחר לקבל מדיסקונט ליסינג בע"מ, כספים במרמה, בכך שיבצעו עיסקה פיקטיבית, במסגרתה תרכוש כביכול חברה שהייתה בבעלותם, מחברה אחרת, מכונות אוטומטיות לממכר מזון ומשקה. בפועל לא נרכשו כל מכונות אוטומטיות וכל תכלית העיסקה, הייתה להוציא כסף באמצעות חשבוניות פיקטיביות מדיסקונט ליסינג.

בגזר הדין שניתן בעניינו של נאשם 1 בפרשה זו, שגם הוא הודה במיוחס לו, עמדתי על הנסיבות הנוגעות לשימוש שנעשה במסמכים מזוייפים לשם קבלת סכום של 700,000 ₪ מדיסקונט ליסינג. בהמשך עברו הנאשמים גם עבירה שעניינה מתן הרשאה לאחר להכין או לנהל פנקסי חשבונות כוזבים במטרה להתחמק או להשתמט בתשלום קנס.

העבירות נשוא כתב האישום בוצעו לפני זמן רב (בשנת 2002). וכפי שנטען על ידי המאשימה, הרוח החיה מאחורי העבירות היה הנאשם 1 שגם דינו נגזר כאמור, בהקשרה של פרשה זו.

בשים לב לחלקם של הנאשמים באותם האירועים ולנסיבות נוספות שהעלו הצדדים, הוסכם ביניהם כי יעתרו במשותף להטלת עונש מאסר מותנה על הנאשמים, בצירוף ביצוע של"צ. הצדדים הביאו בפני נסיבות שונות לעניין הסכמה זו ולאחר שבחנתי את הטיעונים הללו לרבות מעבר הזמן, אני סבור כי בנסיבות העניין ניתן לקבל את ההסכמה ולגזור את עונשם של הנאשמים בהתאם להסכמה.

בסיכומם של דברים אני גוזר על כל אחד מהנאשמים, בגין העבירות בהם הורשעו כדלקמן:

א)12 חודשי מאסר, שיהיו על תנאי למשך 3 שנים מהיום, והתנאי הוא שלא יעברו עבירה על פי סעיף 499 או 415 לחוק העונשין או עבירה על פי סעיף 117 (ב) (6) לחוק מס ערך מוסף, במשך תקופת התנאי.

ב)אני מטיל על נאשם 2, של"צ בהיקף של 200 שעות. השל"צ יבוצע בהתאם להוראות שירות המבחן, במסגרת החברה לתרבות, פנאי וספורט בבת ים, בתפקידים כפי שפורטו בתסקיר.

ג)אני מטיל על נאשם 3, של"צ בהיקף של 100 שעות. השל"צ יבוצע במסגרת בית החולים הפסיכיאטרי "אברבנאל" בבת ים, בתפקידים ובשעות כפי שנקבעו על ידי שירות המבחן.

הנאשמים יחלו בביצוע השל"צ בתאריך 9.5.2010.

ד)בנוסף, אני מחייב את נאשם 2, פליקס חלפון, לחתום על התחייבות בסך 150,000 ₪, להימנע מביצוע עבירה על פי סעיף 499 או 415 לחוק העונשין, או עבירה על פי סעיף 117 (ב) (6) לחוק מס ערך מוסף. תוקף ההתחייבות למשך שנתיים מהיום. במידה ולא יחתום מיד, ייאסר למשך 15 ימים.

המזכירות תעביר עותק מגזר הדין לשירות המבחן.

זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום י"ח אייר תש"ע, 02/05/2010 במעמד הנוכחים.

מרדכי פלד, סגן נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>