- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אלחזוב ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
36493-02-14
11.6.2014 |
|
בפני : עידו דרויאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. ארתור אלחזוב 2. גאורגי חננשוילי (עציר) – 3. איגור סטופק |
| החלטה | |
החלטה
מה נפקותו של פגם שבאי-עריכת שימוע לנאשם טרם הגשת כתב האישום?
הנתונים:
כתב האישום מייחס לנאשמים עבירות של זיוף שטרי כסף שבוצעו בשנת 2010.
הנאשם 2, הנתון במאסר בתיק אחר, קבל מפי ב"כ המלומד בגין שלילת זכותו לשימוע לפני הגשת כתב האישום נגדו, לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי [נ"מ], תשמ"ב-1982.
הנאשם 1 הוא עד מדינה בתיק אחר ועומד בקשר עם התביעה, ואילו הנאשם 3 כלל לא אותר עד היום.
התביעה אישרה כי אכן נפל פגם ולא קוימה זכותו של הנאשם 2 לשימוע, אך מוצאת כי אין הצדקה לביטולו של כתב האישום, והנאשם מוזמן לשטוח עניינו בפני התביעה גם עתה, טרם תשובתו לאישום.
דיון ומסקנות:
ההחלטה להעמיד נאשם לדין היא החלטה מנהלית שבסמכות התביעה. פגם שבאי-קיום שימוע הוא פגם ממשי בהליך, אך לא בהכרח יוביל לפסלות ההליך - העניין יבחן לפי נסיבותיו של כל מקרה, וההכרעה תיעשה לפי כללי הבטלות היחסית שנשאבו לדין הפלילי מהדין המנהלי, כפי שהוסבר בע"פ 1053/13 הייכל נ' מ.י. (2013).
במקרה דנן מצביע ב"כ המלומד של הנאשם על נתונים שונים, ראייתיים ואחרים, שלדעתו בכוחם להביא לשינוי החלטתה של התביעה להעמיד לדין את מרשו, ומבקש אפוא לאפשר לו להציע העניין בפני התביעה כשדעת שומעיו פתוחה ונפשם קולטת כפי שהתכוון המחוקק – טרם שעל השולחן מונחת הדעה המגובשת בדמות כתב האישום. ברור שאין בידי לבדוק נכונותם של נתונים אלו או את משקלם, אך נראה כי לא מדובר בדברים שבעלמא.
עוד נראה כי לא ייגרע דבר מאינטרס הציבור, אם יבוטל כתב האישום הנוכחי ויוגש – אם אכן יוגש – בחלוף זמן-מה. העבירה ונסיבותיה אינן מעוררות חשש למסוכנות, אף נאשם אינו עצור בתיק זה, לא התגלו קשיים מיוחדים באיתורו של הנאשם דנן, עוד לא ארע דבר בהליך, ואין כל חשיבות לחלוף עוד חודש או חודשיים משהוגש כתב האישום כארבע שנים לאחר ביצוע העבירה.
נראה אפוא שבמקרה זה עדיפה הדקדקנות שבשמירת זכותו של הנאשם וההקפדה על לשונו ורוחו של החוק ויש לבטל את כתב האישום.
אין הגיון או הצדקה לפצל את כתב האישום בין הנאשמים, מה-גם שסביר שטענה דומה עומדת גם לנאשמים 1 ו-3, ולפיכך אני מורה על ביטולו של כתב האישום נגד שלושת הנאשמים.
הדיון הקבוע בתיק יבוטל, ועותקי ההחלטה יישלחו לצדדים.
ניתנה היום, י"ג סיוון תשע"ד, 11 יוני 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
