- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אלהבל
|
מ"ת בית משפט השלום רמלה |
23575-01-10
18.1.2010 |
|
בפני : ליאורה פרנקל (שיפמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אמין אלהבל |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המיחס למשיב עבירות של שהייה בלתי חוקית בישראל והכשלת שוטר במילוי תפקידו, עבירות לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל וסעיף 275 לחוק העונשין.
בעובדות כתב האישום נטען כי ביום 17.1.10 בשעה 11:20 או בסמוך לכך, בכביש 443, בסמוך למחסום מכבים, שהה הנאשם שהינו תושב שטחים בישראל שלא כדין ולא החזיק בהיתר כניסה לישראל ו/או באישור עבודה מסוג כלשהו.
נטען כי באותן הנסיבות כשביקש השוטר מסלאוי יוסף כשהוא מבצע את תפקידו כדין, מהנאשם כי יזדהה, הכשיל הנאשם את השוטר באמרו כי התעודה ואישור השהייה שלו נמצאים ברמלה.
נטען כי בהמשך לאחר שזוהה המשיב כתושב זר, נתבקש על ידי השוטר יוסף כי ישוב על עקבותיו ויחזור למחסום.
נטען כי המשיב סירב ולא שעה להוראות השוטר.
נטען כי במעשים האמורים עבר המשיב עבירה של שהייה בלתי חוקית והכשלת שוטר.
עם הגשת כתב האישום המאשימה הגישה בקשה בה עתרה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
בבקשתה ציינה בין השאר כי למבקשת ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המשיב בדין לרבות הודאת המשיב, דוח פעולה של השוטר, תעודת עובד ציבור ודוח העיכוב המלמד כי המשיב הכשיל את השוטר באמרו שיש לו אישור ותעודת זהות ברמלה.
נטען כי נסיבות העבירות המיוחסות למשיב ומהותן יוצרות חשש סביר ששחרורו או אי מעצרו יביא לחשש ממשי להתחמקות מהליכי שפיטה, פגיעה ברכושו ובטחונו של הציבור, וכי מדובר בתושב שטחים אשר קימת סבירות גבוהה כי יתחמק מהדין.
כמו כן הפנתה המבקשת לעברו הפלילי של המשיב בעבירות של נהיגת רכב ללא רשיון וללא ביטוח, כניסה לישראל שלא כדין והפרעה לשוטר.
בנוסף ציינה המבקשת כי המשיב ריצה בעבר עונשי מאסר ממושכים ולמרות הכל הוא אינו ירא.
לאור האמור עתרה להורות על המשך מעצרו עד לתום ההליכים.
במהלך ישיבת היום, ב"כ המשיב עתרה להורות על שחרורו של המשיב על אתר.
ב"כ המשיב טענה כי המשיב שהה בכביש 443 וכי על פי הוראת כב' בג"צ ניתן למשיב לנסוע בכביש 443 והמשיב נעצר ברכב ציבורי.
מנגד, ב"כ המבקשת טען כי גם לאור החלטת כב' בג"צ המשיב רשאי לנסוע בכביש 443, בכפוף לכך שיש לו אישור כניסה לישראל, ולפיכך החלטת כב' בית המשפט איננה מתייחסת למשיב.
עיינתי בתיק החקירה.
מאמרתו של המשיב עולה לכאורה כי המשיב טען כי היה לו אישור שהייה בישראל תמיד, כך בלשונו, אולם מתעודת עובד הציבור עולה כי במועד הארוע המשיב לא החזיק אישור יציאה לעבודה או אישור אישי לכל סוג שהוא לשהייה בישראל.
זאת ועוד, המשיב טען באמרתו כי הוא המתין לחבר על מנת שיביא לו כסף, חבר הגר בלוד, ובמונית הוא הגיע מבית חורין והתכוון לרדת בבית סירא. המשיב טען כי תעודת הזהות שלו בבית, וכי ביום הארוע הוא לא נשא את תעודת הזהות הואיל ואשתו לקחה את התעודה על מנת לרשום את בנו לגן.
המשיב כפר בכך שאמר לשוטר שהוא תושב ירושלים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
