- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אגבאריה(עציר) ואח'
|
מ"ת בית משפט השלום חדרה |
3587-06-10
14.6.2010 |
|
בפני : פנינה ארגמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. מוחמד אגבאריה (עציר) 2. סעיד ג'בארין (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
בתאריך 2.6.10 המועד בו הוגש כתב האישום כנגד המשיבים עם בקשה למעצר עד תום ההליכים, לאור עמדת ב"כ המשיבים באשר לראיות לכאורה ולענין העילה למעצר עד תום ההליכים, ולאחר טיעונים שהועלו אז לענין תסקיר שירות מבחן אשר יבחן בין היתר חלופות מעצר, דחיתי את הדיון בסופו של יום על מנת לקבל תסקיר מעצר בעניינו של כל משיב; ובאופן חריג גם קצבתי תקופה קצרה מאוד של כשבוע וחצי על מנת לקבל את התסקירים, כאשר בדרך כלל מותב זה כמו מותבים אחרים בבית משפט זה קובעים פרק זמן של כשלושה שבועות על מנת לקבל תסקיר מעצר וזאת עקב מצוקה קשה של שירות המבחן בכח אדם המשליכה על יכולתו להגיש תסקירי מעצר בפרקי זמן קצרים יותר.
הואיל וב"כ המשיבים טען בפני ביהמ"ש שיעשה מאמצים מצידו בפרק הזמן הקצר מאוד לבוא בדברים עם שירות המבחן על מנת שיוגשו תסקירי מעצר, כאמור קצבתי תקופה קצרה מאוד אשר בדרך כלל איני עושה זאת אלא רק במקרים חריגים, והדיון נקבע להיום לצורך קבלת תסקירי המעצר.
תסקירי המעצר מטרתם לא רק לבחון חלופות מעצר, הגם שזוהי נסיבה משמעותית לצורך קבלת תסקיר מעצר, אלא גם סוקרים את הנסיבות האישיות של כל נאשם, התייחסותו לעבירות, ובהתאם לכך השלכה על העילה למעצר עד תום ההליכים וכאמור גם בחינת חלופות מעצר גם בהתייחס לפרמטרים אחרים שבוחן שירות המבחן.
כפי שצפיתי, לא הוגשו תסקירי מעצר בעניינם של מי מהמשיבים, אך יחד עם זאת גם לא התקבלה כל בקשה של שירות המבחן עד לרגע זה לדחות את הדיון הואיל ומדובר בפרק זמן קצר.
לענין זה עליי להביא ביקורת על התנהלות שירות המבחן שלא המציא מסמך כלשהוא בהתייחס להחלטתי להגשת תסקירי מעצר בעניינם של המשיבים. אם שירות המבחן לא יכול היה מבחינת הזמן הקצוב להגיש את התסקירים, מן הראוי היה להגיש בקשה בענין זה זמן סביר לפני הדיון לפחות אתמול בשעות הצהריים ולא להשאיר את ביהמ"ש בחוסר ידיעה מדוע לא הוגש תסקיר בעניינו של כל משיב.
בנסיבות הנ"ל מבקש ב"כ המשיבים כמו גם שביקש בישיבה מיום 2.6.10 לדון בחלופות המעצר מבלי שביהמ"ש יזקק לתסקיר מעצר בעניינו של כל משיב, וזאת לאור עמדתו באשר לראיות לכאורה, כמו גם לענין העילה, כשהוא מפנה לענין זה להחלטות אחרות גם של בימ"ש זה בהן התקבלה החלטה לענין חלופות מבלי שביהמ"ש נזקק לתסקיר מעצר. עוד טוען ב"כ המשיבים שמההיבט העקרוני ביהמ"ש אינו מחוייב לקבל תסקיר מעצר בעניינו של נאשם לצורך בחינת חלופות .
ב"כ המבקשת המציא לביהמ"ש פסיקה על פיה גם אם מההיבט העקרוני אכן אין חובה לביהמ"ש לקבל תסקיר מעצר על מנת לבחון חלופות מעצר, אזי מרגע שביהמ"ש קבע כך יש לאפשר לשירות המבחן להגיש את תסקיר המעצר בזמן סביר הכל על פי הנוהג ובעיקר במתחם הסבירות.
מקבלת אני את עמדת ב"כ המבקשת משהחלטתי שיש מקום לקבל תסקיר מעצר בעניינו של כל משיב, גם לצורך בחינת חלופות מעצר, ומשלא הגיעו התסקירים רק עקב העובדה שביהמ"ש נתן זמן קצר ביותר לשירות המבחן, גם אם שירות המבחן לא פנה בענין זה לביהמ"ש, אזי אין מקום לקיים דיון בחלופות המעצר מבלי שיקבל תסקיר מעצר בעניינם של המשיבים, ויש לאפשר לשירות המבחן להגיש את התסקירים.
עליי לציין בפני שירות המבחן שבמועד שאקבע שירות המבחן יגיש את תסקירי המעצר וביהמ"ש לא יהיה מוכן לקבל כל בקשת דחייה לענין זה, במיוחד כאשר שמעתי ששירות המבחן אמור לבצע את פעילותיו לענין הכנת התסקיר תוך יום יומיים.
לפיכך אני קובעת את הדיון ליום 20.6.10 שעה 08:30.
למועד כאמור יומצאו תסקירי המעצר על פי החלטתי מיום 2.6.10.
המזכירות תעביר בדחיפות באמצעות הפקס הידני עותק הפרוטוקול לשירות המבחן, כמו גם לקצינת המבחן המחוזית.
המשיבים יובאו באמצעות הליווי.
ניתנה והודעה היום ב' תמוז תש"ע, 14/06/2010 במעמד הנוכחים.
פנינה ארגמן, שופטת
ויקי ב.
הוקלד על ידי: ויקי ביטון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
