מדינת ישראל נ' אבו גאנם

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום פתח תקווה
13022-07-11
8.7.2011
בפני :
דוד גדול

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
חלף אבו גאנם
החלטה

החלטה

לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, אני מתרשם כי המדובר באירוע שאירע לאחר חצות הלילה.

על פי דבריו של ב"כ המבקשת החשוד היושב באולמי עוכב בסמוך לשעה 06.30 בבוקר וישב מול חוקר היום בשעה 09.25. משמע אנו מצויים כעת כשלוש שעות לאחר שהחשוד כלל החל לדבר עם חוקר.

לצערי אין בטופס ההודעה מתי הסתיימה החקירה, אולם לא אחת נאמר כבר על ידי גדולים ממני כי התופעה שאדם נעצר ובשל העובדה שמדובר בערב שבת הוא מובא תוך שעות לבית המשפט, יסודה בטעות שכן על פי חוק המעצרים המעצר של החשוד מסתיים מחר בשעה 06.30 בבוקר ונוכח השבת מעצרו מוארך אוטומטית עד למוצ"ש.

התופעה לפיה המשטרה מזדרזת להביא חשוד בפני שופט כאשר החומר שבידה ראשוני שבראשוני מקשה הן על הטוען באולם, הן על הסניגור והן על השופט משום שכאמור אין בידי המבקשת חומר רב מידי שאפשר להתמודד איתו בצורה יעילה ומקצועית.

ב"כ המבקשת הציג לעיוני דו"ח סודי שסומן על ידי במ/1 וכן את המסמך שצורף לאותו מסמך במ/1 היוצר חשד לכאורי בסיסי הנדרש על פי סעיף 13 לחוק המעצרים, אולם נכון היה שלא להזדרז ולהגיע לבית המשפט אלא לבדוק עוד מס' דברים קודם שהבקשה מונחת על שולחנו של שופט.

כך או אחרת בנסיבות הענין לנוכח העובדה כי מדובר בבקשה ראשונה אני מאריך את מעצרו של החשוד עד ליום א' – 10.7.11 שעה 16.00.

החשוד יובא בפני שופט תורן בבית המשפט השלום ברמלה לא יאוחר מן השעה 13.00 כאשר יהיה צורך לעבות את החומר הראייתי עיבוי משמעותי מעבר למה שמצוי כרגע בתיק החקירה.

אני רושם לפני הודעתו של ב"כ המבקשת לפיה עם התקדמות החקירה העננה מעל ראשו של החשוד תוסר במלואה או בחלקה , יבואו בדברים עם עו"ד גיורא זילברשטיין 0505212444 או עם עו"ד שוחט 0508993344 לסכם על תנאי שחרורו של החשוד בתחנה ללא צורך בהבאתו לבית המשפט.

ניתנה והודעה היום ו' תמוז תשע"א, 08/07/2011 במעמד הנוכחים.

דוד גדול, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>