- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדיטוביץ נ' עקרב
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות הרצליה |
18850-10-09
2.3.2010 |
|
בפני : שאול אבינור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מריה מדיטוביץ |
: שמואל עקרב |
| פסק-דין | |
פסק דין
אין מחלוקת על עיקר העובדות הנוגעות לתביעה זו, בה תובעת התובעת החזר הפרשים בהתייחס להסכם שכירות שנחתם בין הצדדים.
התובעת שכרה דירה מהנתבע לתקופה של שנה מיום 4.7.06, בהתאם להסכם שכירות, שהאריך תקופת שכירות קודמת. אין מחלוקת כי שכר הדירה שולם על ידי התובעת בארבעה שיקים שניתנו מראש, כאשר כל שיק ניתן בעבור שכר הדירה לשלושה חודשים, ובהתאם נקבע בו מועד פירעונו, על סך של 7,200 ₪ כל שיק.
בהסכם נאמר עוד כי דמי השכירות יהיו בסך 530$ לחודש, כערכם בשקלים חדשים לפי השער היציג ביום התשלום בפועל.
המחלוקת בין הצדדים נטושה בקשר לקיומו של תנאי בהסכם, שלפיו ביום פירעון כל המחאה, תיערך התחשבנות בין הצדדים באשר להפרשי השער ביחס לסכום שנרשם בהמחאות המעותדות.
לטענת התובעת, מחיקתו של התנאי נעשתה על ידי התובע באופן חד צדדי, בניגוד להסכמות שביניהם, ולפיכך אין להתייחס אליה. מנגד, לטענת הנתבע, הוא מחק את הסעיף במעמד התובעת ועל פי בקשתה, וזאת בהמשך לכך שבשנה הקודמת ביקשה ממנו התובעת לוותר לה על הפרשי השער.
אף מבלי לקבוע ממצא בשאלה כיצד בדיוק נמחק התנאי האמור על ידי התובע, לשונו המפורשת של החוזה, בחלק שאליבא דכולי עלמא לא נמחק, קובעת כי דמי השכירות יהיו בהתאם לשער הדולר ביום התשלום בפועל. בנסיבות אלה ברור, כי הנתבע לא היה רשאי לקבל דמי שכירות שהם מעבר לשער ההמרה הרלוונטי, ולפיכך על פני הדברים תביעתה של התובעת הינה מבוססת.
אשר על כן, ובהתאם לחישוב השערים המופיע כנספח ב' לתביעה, אשר לא נסתר, אני קובע כי הנתבע ישלם לתובעת סך של 1,931 ₪, בתוספת 300 ₪ הוצאות, והכל תוך 30 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר תש"ע, 02/03/2010 במעמד הנוכחים.
שאול אבינור, שופט
הוקלד על ידי: איריס עמרם התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
