- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מג'דוב נ' מדינת ישראל
|
עפ"ת בית המשפט המחוזי חיפה |
3236-12-12
21.2.2013 |
|
בפני : כמאל סעב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עבאד מג'דוב |
: מדינת ישראל – |
| פסק-דין | |
פסק דין
פתח דבר:
1.לפניי ערעור על החלטת בית משפט השלום לתעבורה בעכו, (להלן: "בית משפט קמא"), אשר ניתנה ביום 24/11/12, על ידי השופט אבישי קאופמן בתיקי המ"ש 4717-11-12 ו- 4713-11-12.
2.המערערת ביקשה ביום 15.11.12, מבית משפט קמא להאריך את המועד להישפט, אך בקשותיה נדחו ומכאן הערעור שבפניי.
ההליך בבית משפט קמא:
3.מתברר כי המערערת קיבלה הודעה מרשות הרישוי לפיה היא נפסלה לשלושה חודשים בהתאם לשיטת הניקוד.
4.המערערת פנתה בבקשה (המ"ש 4713-11-12), להארכת מועד להישפט לבית משפט קמא, בהקשר לדוח עבירה מס'- 0500349148.
5.המערערת הגישה בקשה נוספת בהקשר לדו"ח אחר (0500380705), (המ"ש 4717-11-12).
6.המדובר בעבירות של נסיעה במהירות העולה על המהירות המותרת במקום כשמצלמה אלקטרונית תועדה את רכב המערערת מבצע את העבירות.
7.לשתי הבקשות צורף תצהיר של ראפע בכר, אשר טען כי הוא החזיק ונהג ברכב בעת ביצוע העבירות, אך הדו"חות נרשמו על שם המערערת מאחר והרכב בו נהג היה רשום על שמה.
8.בית משפט קמא דחה את הבקשות בהתאם להחלטתו מיום 24/11/12. הוא הפנה לפסיקה הקובעת כי תשלום הדו"ח מבטא הודאה בעובדות, הרשעה בדין ואף ביצוע פסק הדין בדרך של תשלום הקנס, כך שמדובר בפסק דין חלוט שאין לבית משפט סמכות לבטלו.
9.עוד ציין כי הוא לא מצא נימוקים שיש בהם כדי לבסס את הבקשה להארכת מועד.
כמו כן, הפנה בית משפט קמא לפסיקה של בית משפט זה שקבעה כי מששולם הקנס רשאי מי שמבקש את ביטול הדו"ח לפנות לתובע המשטרתי בבקשה מתאימה.
10.כאמור, בית משפט קמא דחה את הבקשות ומכאן הערעור שבפניי.
טענות הצדדים:
11.המערערת טוענת כי נפלו פגמים מהותיים בהחלטת בית משפט קמא שיש בהם כדי לפגוע בזכויותיה, משום שלא ניתנה לה אפשרות להשיב לתגובת המשיבה, לא התקיים דיון במעמד הצדדים, ההחלטה מקפחת, אינה נכונה ולא צודקת.
12.בפני בית משפט קמא הונח תצהיר האומר בצורה חד משמעית שאדם אחר ביצע את העבירה. המערערת פנתה מיד כשנודע לה על דבר הפסילה המנהלית של משרד הרישוי. הבקשות להארכת מועד הוגשו אומנם באיחור, אך מדובר באיחור קל ולא משמעותי.
13.המשיבה ביקשה לדחות את הערעור. הבקשות להארכת מועד הוגשו באיחור ומתייחסות לדו"ח עבירה של ברירת משפט מיום 22/06/12 ודו"ח נוסף מיום 02/07/12.
14.החלטת בית משפט קמא מפורטת ומנומקת היטב, הדוחות שולמו, מה גם שהסמכות להסב את הדוח על שם אדם אחר, נתונה רק לתובע משטרתי.
דיון והכרעה:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
