מאיר נ' עירית חיפה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
5810-02-09
12.12.2010
בפני :
חנה לפין הראל

- נגד -
:
רחל מאיר
:
עירית חיפה
פסק-דין

פסק דין

הצדדים הסכימו, כי פסק הדין יינתן על פי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט, תשמ"ב-1982 ,לאחר הגשת סיכומים.

התובעת , הגב' רחל מאיר ילידת 1950 נפגעה בגופה ביום 7.8.05, בשעות הבוקר, כאשר החליקה על שמן ולכלוך במדרכה הנמצאת ליד דוכני הפלאפל בתחילת רח' החלוץ בחיפה.

התובעת נחבלה באגן הירכיים, ברגלה הימנית בעיקר בברכה הימנית.

התובעת טוענת, כי נפילתה ארעה בשל רשלנות הנתבעת, אשר לא דאגה, כי המדרכה תהא נקייה מחומרים מחליקים כמו שמן.

היות וכך על הנתבעת לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לה. התובעת מונה בין נזקיה, פרט לכאב וסבל, עזרת צד ג' והוצאות רפואיות, בעבר ובעתיד, גם פיצוי בגין הפסד השתכרות בפועל, והפסד השתכרות לעתיד.

הנתבעת כופרת באחריותה. המדרכות אינן אזור סטרילי כפי שנפסק. הנתבעת אינה יכולה להעסיק עשרות אלפי פקחים ולהשגיח על כל מ"ר בשטחה, ולא כל פגיעה עקב החלקה יש בה בכדי להטיל אחריות על הרשות המקומית. בדיון ציין ב"כ הנתבעת, כי במקום עובדות שתי משמרות לניקוי המדרכות.

בסיכומים נטען, כי התובעת עברה החלפת מפרק בברך שמאל ולא בברך ימין, כפי שעולה מן המסמכים הרפואיים המצורפים לסיכומי הנתבעת, ולכן אין כל ראיה לנזק שנגרם בברך ימין ויש להתייחס בחוסר אמון לדברי התובעת.

לתובעת רשלנות תורמת של 100%.

לחילופין, לכל היותר מדובר בפיצוי בגין כאב וסבל בעטיים יש לפצות ב- 3000 ₪ בלבד.

עיינתי בסיכומי הצדדים ובמסמכים הרפואיים.

ברח' החלוץ, בתחילתו נמצאים דוכני פלאפל משכבר הימים. אכן מדרכות אינן אמורות להיות סטריות ואכן לא כל החלקה ובסופה פגיעה, יש בה להטיל אחריות על הרשות המקומית.

אך כאן מדובר בשטח המועד לפורענות עקב הימצא דוכני פלאפל במקום, הימצא שומן ולכלוך באופן שונה מאשר במקומות אחרים, ולכן נדרשת העירייה דווקא באזור זה לפיקוח יתר, מאשר במקום נטול שומן ויש לה אחריות לגבי נפילתה של התובעת בשל החלקתה על השמן ופגיעתה עקב כך.

הניתוח להחלפת המפרק נערך בשנת 2010 ואכן לתובעת נערך ניתוח בברך זו כבר ב-1993. המסמכים הרפואיים לעניין הפגיעה בברך ימין הם מן השנים 2005 ו-2007. ואין כל רלוונטיות לנזק בברך שמאל, בוודאי משלא נחקרה כלל התובעת בעניין זה, בהתאם להסכם בדיוני בין הצדדים.

התובעת התלוננה על כאבים עזים, על כך כי אינה יכולה ללכת ולדרוך על רגל ימין כבר ביום 9.8.05, באותו יום נמצא גם בבדיקה, כי קיימת אי יכולת תנועות בברך, כולל תנועות פסיביות.

התובעת הופנתה לבי"ח כרמל והייתה בבדיקה שם באותו יום, דהיינו 9.8.05. לצערי אי אפשר לפענח את הכתוב בתעודת חדר המיון.

ביום 21.8.05, מצא רופא קופ"ח, כי קיימת נפיחות בברך הימנית וכי קיימת הגבלת טווחים קשה. הומלץ גבס והתובעת הופנתה לארטרוסקופיה.

בניתוח הארטרוסקופיה שנערך ביום 9.11.05 בבית החולים כרמל נמצא בצילום M.R.I, כי בנוסף לאוסטיוארטריטיס, חשד לפרגמנט נפרד בתוך הברך.

במסמך השחרור מבית החולים כרמל לעניין זה נכתב גם, כי בשנת 1993 עברה ניתוח ארטרוסקופיה בברכה השמאלית.

בניתוח עצמו נמצא, כי אין קרע של סהרון, אך קיים קרע חלקי של ACL, וכן שינויים ניווניים וסינוביטיס תגובתית כרונית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>