מאיה תור בע"מ נ' מועצה אזורית גולן ואח'
|
עת"מ בית משפט לעניינים מנהליים מרכז-לוד |
29852-03-24
5.8.2024 |
|
בפני השופט: מיכאל קרשן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרת: מאיה תור בע"מ עו"ד א. סופר עו"ד י. דורי ועו"ד א. תעיזי |
המשיבים: 1. מועצה אזורית גולן 2. החברה הכלכלית לישובי הגולן בע"מ 3. אלקטרה אפיקים בע"מ 4. סופרבוס הסעים ותיור בע"מ 5. סופרבוס העמקים בע"מ עו"ד י. קורין ועו"ד ר. מגל - בשם המשיבות 1-2 עו"ד ד. זילברבוים עו"ד י. שפירא עו"ד א. מיל דוד ועו"ד מ. עבאבסה - בשם המשיבה 3 עו"ד ע. וינר ועו"ד צ. שינפלד - בשם המשיבות 4-5 |
| פסק דין | |
מה דינו של מכרז למתן שירותי תחבורה ציבוריים בו נפל פגם מסוג של ניגוד עניינים, בשל כך שהיועץ המשפטי החיצוני לוועדת המכרזים, אשר ניסח את המכרז וליווה את מהלכו, נתן ונותן שירותים משפטיים בשכר מגוונים למציעה שזכתה במכרז? זו השאלה העיקרית שהתעוררה במסגרת עתירה מינהלית זו.
העובדות הצריכות לעניין
-
בשנת 2010 פרסמה המשיבה 1 (להלן גם: המועצה) מכרז לבחירת מפעיל תחבורה ציבורית לחלק מקווי התחבורה הציבורית באשכול רמת הגולן. הזוכה במכרז הייתה רמה תחבורה בע"מ (להלן: רמה), המוחזקת כיום בבעלות מלאה על ידי העותרת. ההתקשרות עם רמה הוארכה מספר פעמים וכעת היא בתוקף עד ליום 15.8.2024.
-
ביום 6.11.2023 פרסמה המועצה את מכרז מס' 21/2023 ל"מתן שירותי תגבור לקווי התחבורה הציבורית באשכול גולן", במסגרתו הזמינה מציעים, שיש ביכולתם להפעיל קווי שירות בתחבורה ציבורית, להציע הצעות לאספקת שירותי תחבורה ציבורית למועצה (להלן: המכרז).
ההצעות למכרז נבדקו בפרמטרים של איכות ושל מחיר. לרכיב האיכות ניתן ציון מקסימלי של 60 נקודות. ברכיב המחיר ניתן היה לזכות לכל היותר ב-40 נקודות. בדיקת ההצעות התבצעה בשלבים: תחילה ניתן ניקוד לרכיב האיכות שבהצעות. רק בשלב השני נחשפה ועדת המכרזים לרכיב הכספי שבהצעות וניתן הציון הסופי לכל הצעה.
-
ביום 7.1.2024 נפתחה תיבת המכרזים והוחלט למסור את מסמכי ההצעות לבדיקות צוות מקצועי מטעם ועדת המכרזים.
ביום 17.1.2024 התכנסה ועדת המכרזים. הוצגו לה המלצות הצוות המקצועי בתחום האיכות, ונפתחו הצעות המחיר (בנוכחות המציעים שהשתתפו בזום). נתקבלו החלטות (הצעה אחת נפסלה) והחומר הועבר בשנית לצוות המקצועי על מנת שישקלל את הניקוד האיכותי עם מרכיב ההצעה הכספית ויעביר את ממצאיו לוועדת המכרזים.
ביום 21.1.2024 החליטה ועדת המכרזים לבחור במשיבה 3 (להלן: אפיקים) כזוכה במכרז. משיבות 4 ו-5 (להלן: סופרבוס) הוכרזו "כשיר שני". העותרת דורגה שלישית במכרז.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>