- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ"ת 9289-12-15 מדינת ישראל נ' צבאן(עצור בפיקוח)
|
מ"ת בית משפט השלום אשדוד |
9289-12-15
15.3.2016 |
|
בפני השופטת: נועה חקלאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: מדינת ישראל תביעות תעבורה לכיש – משטרת ישראל עו"ד תביעות תעבורה לכיש – משטרת ישראל |
משיב: דוד צבאן (עצור בפיקוח) גיספאן עו"ד גיספאן |
| החלטה | |
|
רקע
בפניי בקשה לעיון חוזר בהחלטה על מעצרו של המשיב בתנאי באיזוק אלקטרוני.
ביום 27.12.15 הגישה המבקשת בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים נגדו, זאת בד בבד עם הגשת כתב אישום נגדו המייחס למשיב עבירות של נהיגה בזמן פסילה (בפעם הרביעית!!!) ונהיגה ללא ביטוח, כל זאת כשתלוי ועומד נגדו מאסר מותנה בר הפעלה למשך 10 חודשים.
כתב האישום והבקשה למעצר הוגשו בבית משפט לתעבורה מרכז, אשר בתחום שיפוטו בוצעו העבירות.
ביום 27.12.15, בשל הקושי ליתן אמון במשיב, הורה המותב שדן בבקשה, על מעצרו של המשיב עד להחלטה אחרת והורה לשירות המבחן לערוך תסקיר בעניינו של המשיב, על מנת שתיבחן האפשרות לאיין את המסוכנות הנשקפת מהמשיב באמצעות המפקחים שהוצעו.
ביום 20.1.16 התקבל תסקיר בעניינו של המשיב, אשר סקר באריכות את הרקע האישי והמשפחתי של המשיב, את ההסטוריה העבריינית ואת המסוכנות הנשקפת ממנו.
שירות המבחן התרשם מרצדביזם אצל המשיב, מקושי בהצבת גבולות, קושי בקבלת סמכות החוק ומהעדר תחושת הרתעה מענישה.
שירות המבחן התרשם כי רמת הסיכון הנשקפת מהמשיב להישנות עבירות הן בתחום הפלילי ובפרט בתעבורתי הינה גבוהה.
לאור רמת המסוכנות הגבוהה שירות המבחן התרשם כי אין בחלופה אנושית לבדה לצמצם את הסיכון ועל כן המליץ לבחון מעצר בדרך של איזוק אלקטרוני.
בדיון שהתקיים ביום 24.1.16 הורה בית המשפט לממונה על האיזוק האלקטרוני ליתן חוות דעתו בדבר היתכנות ריצוי המעצר בדרך של איזוק אלקטרוני.
ביום 1.2.16, לאחר שכל חוות הדעת הצריכות לעניין היו מונחות בפני בית המשפט, התקיים דיון בבקשה. בית המשפט קבע כי נשקפת מהמשיב "מסוכנות גבוהה כאשר אין למשיב כל מורא ואף המאסר המותנה והמאסר שריצה לא הרתיעו מלשוב ולנהוג".
בסופו של יום ולאחר ששמע את טיעוני הצדדים, אימץ בית המשפט את המלצת שירות המבחן והורה על מעצרו של המשיב בתנאי איזוק אלקטרוני, בפיקוח אנושי 24 שעות ביממה ובתנאים נוספים לרבות הפקדה כספית וערבויות.
טרם יבשה הדיו על החלטת בית המשפט, הגיש המשיב ביום 28.2.16 את הבקשה לעיון חוזר המונחת בפני, במסגרתה ביקש לפתוח 5 חלונות במעצר, כל חלון למשך כ-4 שעות וזאת לצורך תפילות והתאווררות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
