- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- הדין הסיני (China Law)
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ"ת 7288-07-15 מדינת ישראל נ' ג'רבימספר תיק חיצוני
|
מ"ת בית המשפט המחוזי נצרת |
7288-07-15
14.1.2016 |
|
בפני השופטת: אסתר הלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: רואי יששכר ג'רבי |
המשיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
|
1.נגד המבקש, רואי ג'רבי, ואדם נוסף, הוגש כתב אישום, המייחס להם עבירות של סחר בנשק, החזקת נשק, נשיאת נשק והובלתו.
2.עם הגשת כתב האישום עתרה המאשימה להורות על מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים כנגדם. ביום 20/07/15 לאחר דיון וקבלת תסקיר מעצר, שוחרר המבקש בתנאים מגבילים שכללו הרחקתו מיישוב מגוריו ומעצר בית מלא.
3.על פי בקשתו, שונו תנאי השחרור של המבקש ביום 17/09/15. הוא הורשה לחזור לבית הוריו, לפיקוח בני משפחתו שאושרו כמשמורנים, תוך שהוא נתון בפיקוח אלקטרוני.
4.ביום 14/12/15 הגיש המבקש בקשה לשינוי תנאי השחרור שלו, במסגרתה ביקש כי יתאפשר לו לצאת להתאווררות מדי יום בין השעות 13:00 - 18:00 בליווי אחד הערבים.
5.המשיבה התנגדה לבקשה. לטענתה, המבקש מואשם בעבירות נשק וקיימת חזקה בדבר מסוכנותו; התאווררות ממושכת, ללא מגבלה גאוגרפית וללא יכולת פיקוח חוטאת לתכלית המעצר בפיקוח. המשיבה הפנתה גם להוראת סעיף 22ד(ג) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה-מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: "חוק המעצרים"), הקובעת את רשימת התכליות המצדיקה פתיחת חלון פיקוח וטענה כי הבקשה איננה עומדת בתנאי הסעיף.
6.ב"כ המבקש טען לעומת זאת, כי הבקשה הינה מצומצמת, ונועדה לאפשר למבקש לצאת במשך מספר שעות ביום כדי לטפל במשק המשפחתי בתחום היישוב בו הוא שוהה.
לבקשתו, ניתנה לו האפשרות לענות בכתב על הטענה המשפטית, שהועלתה על ידי המשיבה אולם לא הוגשה השלמת טיעון מטעם המבקש.
דיון והכרעה:
7.בדיון שהתקיים ביום 17/09/15 הסכים המבקש, כי במקום תנאי השחרור שנקבעו לו בעבר הוא ישהה בפיקוח אלקטרוני בבית הוריו כעצור בפיקוח. בהתאם לכך נקבע בהחלטה, כי מעת שיותקן הפיקוח האלקטרוני יהיה המבקש עצור בפיקוח, על כל המשתמע מכך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
