מ"ת 43377-02-17 מדינת ישראל נ' זייד(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית המשפט המחוזי באר שבע
43377-02-17
9.3.2017
בפני השופטת:
יעל רז-לוי

- נגד -
המבקשת:
מדינת ישראל
עו"ד אסיל קאסם
המשיבים:
1. עבדו זייד (עציר)
2. מחמד כבהה (עציר)

עו"ד אחמד יונס
החלטה
 
  1. בפני בקשה להורות על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים כנגדם, על פי הקבוע בסעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי [סמכויות אכיפה – מעצרים] תשנ"א – 1996.

  2. כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם מספר עבירות של קשירת קשר לפשע – עבירה לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין התשל"ז- 1977, כאשר לכל אחד מהמשיבים מיוחסות שתי עבירות של סחר בנשק – עבירות לפי סעיף 144(ב2) לחוק הנ"ל.

  3. על פי הנטען בעובדות כתב האישום המתוקן, במהלך שנת 2016 קשרו המשיבים עם אחרים לסחור בכלי נשק. במסגרת אותו הקשר ולשם קידומו בסמוך לאמצע שנת 2016 נפגש המשיב 1 בביתו עם ג'לאל אבו טהה, ראמי אבו טהה ומחמד אבו טאהא שהינם קרובי משפחה המתגוררים בתל שבע (להלן: ג'לאל, ראמי ומחמד בהתאמה). ג'לאל ביקש מהמשיב 1 שימכור לו רובה קרלו (כינוי לרובה תת מקלע מאולתר) (להלן:"קרלו"), אך המשיב 1 השיב שאין ברשותו נשק כזה וביצע מספר שיחות טלפון על מנת לחפש סוג נשק זה ולמכור להם.

  4. לאחר מספר שעות, לבקשת המשיב 1 הגיע אדם שזהותו אינה ידועה והביא לג'לאל ולמשיב 1 תיק ובו מספר רובי קרלו בתיק שהוסתר בתא המטען של רכבו של ג'לאל והשלושה נסעו חזרה לתל שבע.

  5. יותר מחודש לאחר מכן במסגרת אותו הקשר ולבקשת ג'לאל, נסעו ראמי ואשתו של ראמי- קארין לביתו של המשיב 1 לשם הגיע גם ג'לאל. ג'לאל, ראמי ואשתו המתינו מספר שעות אצל המשיב 1, עד שהמשיב 1 העביר לג'לאל שקית ובה רובה קרלו. השקית הוסתרה מתחת למושב הרכב בו נסעו ראמי ואשתו והם מסרו לג'לאל את השקית בבאר שבע.

  6. סמוך לתקופה זו במהלך 2016 נסעו ג'לאל, ראמי ומחמד למשיב 1 כדי לרכוש ממנו רוס"ר מסוג M-16. מאחר ולא היה ברשותו של המשיב 1 נשק מסוג זה, הוא הפנה אותם אל המשיב 2 ואז ג'לאל רכש מהמשיב 2 את הרוס"רM-16 תמורת 40,000 ₪.

  7. שבועיים לאחר מכן רכשו השלושה מהמשיב 2 רוס"ר מסוג אחר ואקדח 14, תמורתם קיבל המשיב 2 19,000 ₪.

    טענות הצדדים בתמצית

  8. בא כוח המבקשת, טענה כי לחובת המשיבים קמה תשתית הראייתית הנשענת על אמרותיהם במשטרה של ראמי, אשתו של ראמי – קארין, ומחמד אבו טהא, שהם השותפים לביצוע העבירה.

    ביחס למשיב 1 צוין, כי ראמי מפליל את שני המשיבים ונוקב בשמותיהם, כאשר עדויות מחמד וקארין מחזקות את קיום המפגשים ואת העובדות עליהם סיפר ראמי. בעניין זה הפנתה ב"כ המבקשת להודעות שונות בתיק החקירה, כאשר ראמי אף זיהה במסדר זיהוי את המשיב 1. ביחס לשמו של המשיב 1 ראמי מסר הסבר מדוע בתחילה נקב בשם עבדו, אך המדובר בעוביידה. אשר להודעותיהם של קארין ומוחמד הרי אלו מחזקות את עדות ראמי, גם אם אינן מפלילות ישירות את המשיבים. שכן גם הם מספרים על נסיעות לצפון ומפגשים מסוג זה וגם קארין מתארת את הדברים באופן דומה לזה של ראמי, גם אם אינם נוקבים בשמות המשיבים.

    עוד הודגש כי המדובר בחקירה מסועפת עם נאשמים רבים ונשקים רבים, כאשר חלק מכתבי האישום טרם הוגשו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>