- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ"ת 23433-05-15 מדינת ישראל נ' קוגן(עציר)
|
מ"ת בית המשפט המחוזי חיפה |
23433-05-15
11.6.2015 |
|
בפני השופט: יחיאל ליפשיץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: מדינת ישראל – פרקליטות מחוז חיפה עו"ד רינת לוי |
משיב: קונסטנטין קוגן (עציר) עו"ד ליאוניד פרחובניק (ס.ציבורית) |
| החלטה | |
-
לפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים. כנגד המשיב הוגש, בתאריך 13.5.15, כתב אישום שייחס לו עבירה של ייבוא סם מסוכן וכן עבירה של ניסיון להחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.
-
עיקר הנטען בכתב האישום:
עובר לתאריך 13.4.15 המשיב ידע כי אמורה להגיע אליו חבילה מסין שבתוכה סם מסוג AB-CHMINACA בכמות של קילוגרם. לצורך קבלת החבילה, הצטייד המשיב במכשיר סלולארי ייעודי שמספרו 052-5639746.
בהמשך, בתאריך 13.4.15, התקבלה בנמל התעופה בן-גוריון חבילה באמצעות חברת הבלדרות הבין-לאומית TNT EXSPRESS. החבילה הכילה קופסת קרטון ובה מסנן המיועד לאקווריום ובתוך המסנן הוסלקה שקית שהכילה סם מסוג AB-CHMINACA, במשקל של ברוטו (להלן: הסם).
המסמכים שצורפו לחבילה כללו את הפרטים הבאים: הנמען –Kolodin Yuriy, בכתובת Irina, Hertzel 5, Haifa 3350209. בנוסף, נרשם על גבי המסמכים מספר טלפון הנמען 052-5639746 – הוא מספר הטלפון שהוחזק על ידי הנאשם וצוין לעיל.
החבילה הועברה, סמוך לאחר הגעתה ארצה, למשטרת ישראל ובתאריך 29.4.15 בשעה 11:15 או בסמוך לכך, התקשר השוטר רז פרץ (להלן: השוטר רז) אל מספר הטלפון לעיל, כשהוא מתחזה לשליח של חברת הבלדרות, לצורך מסירת החבילה. המשיב ענה לשיחה והזדהה בתור הנמען של החבילה. השניים סיכמו כי השוטר רז יספק למשיב את החבילה בשעה 12:00 לערך ברח' הרצל בחיפה. לצורך כך הוכנה מבעוד מועד חבילה שהכילה כמות של בלבד של הסם מתוך הכמות הכוללת שהגיעה בחבילה המקורית (להלן: החבילה המדומה). בהמשך, השוטר רז נשא עימו את החבילה המדומה, ולאחר שיחות נוספות בין השוטר רז למשיב, נפגשו השניים במקום שנקבע ביניהם. השוטר רז הציג בפני המשיב את החבילה המדומה ואת שטר המטען, אשר כולל את פרטי הנמען. המשיב מסר כי שמו Kolodin Yuriy. השוטר רז ביקש מהמשיב להציג תעודה מזהה כדי לוודא שזהותו תואמת את הפרטים שנרשמו על גבי החבילה, אך המשיב סירב להציג תעודה שכזו. בהמשך, ביקש השוטר רז מהמשיב להציג את מכשיר הטלפון שעימו שוחחו, אולם המשיב טען כי המכשיר אינו ברשותו. לאור האמור לעיל, השוטר רז הודיע למשיב כי אין ביכולתו לספק לו את המשלוח ועזב את המקום כשהחבילה ברשותו.
מיד לאחר המפגש לעיל, ניגש המשיב לפח אשפה בקרבת מקום, והוציא מהפח את מכשיר הטלפון שבאמצעותו שוחח עם השוטר רז.
-
עיקר הראיות עליהן מבססת המבקשת את בקשתה הן דו"חות הפעולה של יחידת המכס בנמל התעופה בן-גוריון; דו"חות הפעולה של השוטר רז אשר התחזה לשליח חברת הבלדרות וכן של שאר השוטרים אשר תצפתו אחר המפגש וכן עצרו את המשיב מיד לאחר שהוציא את הטלפון מפח האשפה. בנוסף, שיחותיו הטלפוניות של השוטר רז עם המשיב הוקלטו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
