מ"ת 21442-11-14 מדינת ישראל נ' סלאימה(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום ירושלים
21442-11-14
27.11.2014
בפני השופטת:
מרים קסלסי

- נגד -
המבקשת:
מדינת ישראל
המשיב:
סעדו סלאימה (עציר)
החלטה

בפני בקשה למעצר עד תום ההליכים.

  1. נגד המשיב (בן 33) הוגש כתב אישום המייחס לו ארבעה אישומים של סחר בסם מסוכן מסוג חשיש, החזקה שלא לצריכה עצמית וכן נהיגה פוחזת של רכב, הפרעה לשוטר, בריחה ממשמורת חוקית והחזקת רכוש חשוד כגנוב.

  2. למשיב עבר פלילי רלוונטי – החזקה ושימוש בסמים לצריכה עצמית משנת 2011. גזר הדין ניתן ב 8/1/14 והוא כולל תנאי מאסר בן חודשיים, שהוא בר הפעלה (ת"פ 19514-11-12). עוד עולה מגזר הדין כי הוצא נגדו צו הבאה ואותר כשנעצר במסגרת תיק אחר.

  3. בנוסף, למשיב שתי הרשעות ישנות יותר בעבירות של התפרצות וגניבה ועבירה אחת הנוגעת להחזקת אגרופן או סכין למטרה לא כשרה.

    ראיות לכאורה

  4. עסקאות הסמים בוצעו מול שני סוכנים משטרתיים. ב"כ המשיב מסכים לקיומן של ראיות לכאורה לאישומים 1-3.

  5. לגבי אישום מס' 4 מסכים הסנגור כי קיימות ראיות לכאורה לעבירה נוספת של סחר בסמים אולם טוען להעדר ראיות ליתר העבירות הנוגעות לנהיגה פוחזת ברכב, עת ניסה להימלט מהטעם כי המשיב ברח מאנשים לבושי אזרחי שהתקיפו אותו ולא ידע שמדובר בשוטרים. בתיק מצויה הודעת השוטר (312) שמצהיר כי הזדהה כשוטר בערבית ובעברית יחד עם שוטר נוסף ובתגובה ניסה המשיב לברוח. עד כמה טענת המשיב אמינה כאשר באותה חקירה הוא נשבע בילדיו שאינו מזהה את השוטר הסמוי לו מכר סמים דקות ספורות קודם למעצרו ואח"כ חוזר בו ואומר: "טוב מכרתי לו" (ש' 58-61), תתברר בפני המותב שידון בתיק העיקרי.

  6. אשר על כן אני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה לאישום מס' 4. מעיון בחומר הראיות, אני מוצאת כי בריחתו של המשיב, תוך כדי נהיגה פוחזת שסיכנה את השוטר ולאחר מכן בריחה רגלית, אינה יכולה להיות שנויה במחלוקת ומכל מקום קיימות ראיות לכאורה ולמכביר, הן בדוחות השוטרים והן בעדותו של המשיב עצמו (עמ' 5 ש' 122-125).

  7. לענין אישום מס' 5 טוען הסנגור כי לא נתפסו בביתו של המשיב סמים והטלפון הנייד שנתפס אינו גנוב.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>