מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשקלון נ' ארביב(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום אשקלון |
1716-09
9.6.2010 |
|
בפני : חיים נחמיאס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשקלון |
: משה ארביב (עציר) |
| החלטה,החלטה,הכרעת-דין,החלטה,גזר-דין,החלטה | |
החלטה
כמבוקש.
ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
החלטה
לתקן כתב אישום, מתוקן בכתב ידה של התובעת.
ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
הכרעת דין
מרשיע הנאשם ב-2 עבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן וזאת לאור הודאתו בעובדות.
ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
החלטה
בנסיבות העניין תנוח דעתה של ב"כ המאשימה, הפסיקה ידועה ומוכרת, תמיד ניתן למצוא פסיקה מחמירה ופסיקה מקלה, העקרון ברור, עבירה של סחר בסמים היא מהחמורות בדיני העונשין, וביהמ"ש מודע לפסיקה ובבוא ביהמ"ש לגזור דין ישווע לנגד עיניו לא רק את הפסיקה אלא את הנאשם שבפניי ואת כל הנסיבות שיביאו כל אחד מב"כ הצדדים המלומדים שיטען לצד שולחו. לדעתי מיותר לדחות את הדיון, במיוחד לאור הסכמת הסניגור בנוגע למאסר על תנאי שלא הוגש, בצורה מפורשת, אלא בצורה עקיפית דרך ההרשעות הקודמות והוא מסכים שהוא קיים ובר הפעלה.
ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
גזר דין
שקלתי את טענות הצדדים ונסיבות הענין, כל אחד מבאי כוחם המלומדים של הצדדים ייצג את שולחו בנאמנות ובמסירות וטען כל שיכל לטעון מצידו.
באת כוחה המלומדת של המדינה בצדק עמדה על חומרת עבירות הסחר בסמים, גם התיווך הפוגעות בכל חלקה טובה שיש להם גם השלכות לגבי העבריינות הנוספת לרבות עבריינות רכוש, הצורך לנתק את שרשרת הסמים הארורים. עמדה על עברו המכביד של הנאשם כעולה משחר נעוריו (ת/1) משנת 1970 ועד השנים האחרונות הצליח הנאשם לצבור לחובתו 52 הרשעות קודמות כשבחלק מהתיקים מדובר בכמה וכמה עבירות. עמדה על כך שהנאשם לא התבושש ולא היסס לעבור את העבירות בתיק זה בעוד שני מאסרים על תנאי תלויים ועומדים נגדו והם ברי הפעלה ולמעשה חבי הפעלה. עמדה על מלחמת החורמה שעל שלטון החוק לפתוח ולעשות כנגד סוחרי הסמים גם על דרך הפעלת סוכנים משטרתיים, הציבה לי גם מדרג ענישה ראוי לעניות דעתה, לאמור שבגין עבירת סחר סמים אחת מן הראוי לגזור 12 חודשי מאסר ומכאן גזרה לענייננו כי מדובר בשתי עבירות, תקופת מאסר כפולה וכן להוסיף עליה את שני המאסרים המותנים במצטבר בינם לבין עצמם ובמצטבר למאסר בפועל, וכך לשיטתה ראוי לגזור על הנאשם 32 חודשי מאסר מיום מעצרו וכן להוסיף מאסר על תנאי, פסילה בפועל, פסילה על תנאי ואף חילוט לאוצר המדינה על סך 8,170 ₪ שנתפסו ברשות הנאשם עובר למעצרו.
הסניגור המלומד מנגד עמד בצדק על אותם שיקולים ראויים שביהמ"ש חייב לשוות לנגד עיניו בבואו לגזור דינו של הנאשם, מיותר לחזור עליהם אך הוא עמד עליהן בצורה נכונה וראויה.
אינני יכול להתעלם ואסור לי להתעלם מהעובדה כי לנאשם עבר פלילי מכביד משחר נעוריו, יחד עם זאת, בגינו כבר נדון בכל תיק ותיק והיום אני אמור לגזור דינו בתיק שבפני, אמנם בראי עברו המכביד, אך לא על אותן עבירות אגזור היום דין, שכן אז המדובר בענישה כפולה.
נכון שאורחות חייו של הנאשם לא היו פשוטות, כבר נדון בבתי משפט לנוער, בתחילה ללא הרשעה, ולאחר מכן עבר לבתי משפט של בוגרים ולא הסתפק בבתי המשפט השלום, גם לבתי המשפט המחוזי מכל קצוות הארץ הגיע בעבירות חמורות.
יחד עם זאת, בהחלט ניתן להתרשם שבשנים האחרונות ישנה הפוגה מסויימת, הגם שצר לי על הנאשם שבגילו ממשיך להסתבך שוב ושוב בעבירות פליליות. כפי שטען הסניגור יש לו מקומות עבודה מכובדים וחבל, חבל עבורו ועבור משפחתו שהוא חוזר ומבצע עבירות לכאורה כדרך חיים. אני מקווה שדברים אחרונים שאמר לי לא באו מהשפה אל החוץ אלא בהחלט ערך חשבון נפש לא במובן של חזרה בתשובה במובן הדתי, אלא במובן זה שהגיעה העת שבגילו יהנה מהנכדים ויחדול מהיציאה והכניסה לבתי העצורים ובתי הסוהר.
הסניגור המלומד ביקש שלא למצות היום את חומרת הדין עם הנאשם ולהסתפק בעונשים מתונים אף לעניין החילוט, הסכום הכספי ביקש שלא להעתר לעמדת התביעה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|